evo detalja

Foto - Župan Stričak na sastanku s veleposlanikom Njemačke, evo o čemu su razgovarali

Hellbach je pritom istaknuo kako je ovo je njegov prvi službeni posjet Varaždinu i Varaždinskoj županiji...
Objavljeno: 23.08.2023. 12:17

Zadnja izmjena: 23.08.2023. 12:19

Foto: Boris Matijašec

Veleposlanik Savezne Republike Njemačke Christian Hellbach danas je nakon sastanka s gradonačelnikom Bosilje i suradnicima posjetio Varaždinsku županiju te je održao sastanak sa županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima.

Hellbach je pritom istaknuo kako je ovo je njegov prvi službeni posjet Varaždinu i Varaždinskoj županiji, a tijekom radnog sastanka razgovarali su o poslovnim mogućnostima i potencijalnim prilikama za razvoj županije te o dodatnim mogućnostima suradnje između Njemačke i Varaždina, a fokus je također, kao i na sastanku s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i njegovim zamjenikom Miroslavom Marković te suradnicima, bio na obnovljivim izvorima energije.

- Njemačka nam je bila velika pomoć kada smo krenuli putem samostalnosti i neovisnosti. Osim tim dodirnih točaka razgovarali smo o našim žiteljima koji žive u Njemačkoj, ali i o gospodarstvu. Tijekom ove ili iduće godine započet će dvie velike investicije vrijedne oko 170 milijuna eura, a to su Knauf i Metalna industrija Varaždin. Razgovor je bio koristan, usuglasili smo se da ćemo u tom smjeru i nastaviti - rekao je Stričak.

Komentari