manifestacija

Foto - Evo kako je bilo u Lepoglavi na 6. Festivalu nordijskog hodanja

Objavljeno: 28.04.2024. 17:29

Zadnja izmjena: 28.04.2024. 17:37

Zaljubljenici u prirodu i rekreativci u nedjelju su se okupili u Lepoglavi na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja koji je šesti put organizirala Udruga nordijskog hodanja i pješačenja Drava, a u suradnji s Gradom Lepoglava, Turističkom zajednicom Grada Lepoglave i Varaždinskom županijom.

Dobrodošlicu u Varaždinsku županiju i Lepoglavu svima je poželjela zamjenica župana Silvija Zagorec.

- Udruzi Drava čestitam na organizaciji ovog šestog izdanja Festivala, na kojem su za vas organizirali i upoznavanje sa znamenitostima Lepoglave, grada pavlina. Nadam se da ćete uživati u boravku ovdje, doznati više o povijesti i baštini te da ćete se rado vraćati u Lepoglavu i Varaždinsku županiju – istaknula je.

Lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić kazao je:

- U oštroj konkurenciji Lepoglava je proglašena prvim europskim gradom sporta. Razlog tome je što smo na cijelom području grada Lepoglave omogućili sportske sadržaje, da svaki naš građanin ima mogućnost bavljenja sportom - rekao je gradonačelnik.

Festival je službeno otvorila direktorica TZ-a Grada Lepoglave Ljubica Dubovečak. Na Festival su se prijavili rekreativci iz svih dijelova Varaždinske županije, ali i iz Karlovca, Preloga, Strahoninca, Križevaca, Samobora, Retkovca, Črnomerca, Goričana, a sudjelovao je i GDCK Ivanec, Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije, studenti Sveučilišta Sjever, kao i studenti Fakulteta organizacije i informatike Varaždin.

Komentari