Grad Novi Marof i dalje ulaže u studente i obrazovanje

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 31.08.2013. 12:47

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

U petak, 30.  kolovoza u 15 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ održana je prva sjednica novog Povjerenstva za stipendije Grada Novog Marofa.

Povjerenstvo će nastaviti raditi na utvrđivanju i donošenju što kvalitetnijih i pravednijih kriterija natječaja i uvjeta za dodjelu stipendija.

Predsjednica povjerenstva Katarina Pintač – Pisar istaknula je kako će se odsad stipendirati studenti u razdoblju od godine dana, tako da će studenti svake godine prolaziti postupak prijave za gradsku stipendiju.

Gradonačelnik Darko Hrenić obrazlaže kako će se i dalje odvajati godišnje oko 300.000,00 kuna iz gradskog proračuna za studente s područja Grada Novog Marofa. Tako je samo za vrijeme mandata bivšeg Povjerenstva za stipendije Grada Novog Marofa u četiri godine od 2009. do 2013. izdvojeno 2 milijuna kuna.

Svake godine Grad Novi Marof dodijeli prosječno čak 40 stipendija.

Gradonačelnik Darko Hrenić ističe kako će se i dalje inzistirati na dobrim rezultatima učenja i nagrađivati one koji postignu vrhunske uspjehe u sklopu svojih studija, ali i zadržati zastupljenost udjela studenata koji stipendije dobivaju po socijalnom kriteriju.

 

Komentari