Tužba Udruge Okoliš protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 02.11.2013. 11:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: Andrej Švoger / VT - ilustracija

Udruga Okoliš iz Cerja Tužnog je 28. listopada Upravnom sudu u Zagreb poslala tužbu protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Tužba je podnesena protiv rješenja Ministarstva zaštite okoliša i prirode od 30. kolovoza kojim je udruzi odbijen zahtjev za priznavanje položaja stranke u upravnom postupku procjene utjecaja na okoliš rekonstrukcije postojećeg postrojenja Ciglane Cerje Tužno.

- Ministarstvo zaštite okoliša i prirode ovim rješenjem osporava Udruzi to pravo, pa smo na temelju tog rješenja mi podigli tužbu protiv ministarstva. U sastavljanju tužbe imali smo pravnu pomoć Zelene akcije iz Zagreba. Mišljenja smo da Udruga Okoliš, radi zaštite prava i pravnih interesa članova, ima pravo sudjelovati u postupku kao stranka budući da većina članova Udruge živi unutar jednog kilometra od Ciglane. Mi smo udruga građana koji stanuju na području mogućeg negativnog utjecaja zahvata i čiji interesi za očuvanjem kakvoće okoliša mogu biti izravno pogođeni namjeravanim zahvatom. Nadamo se da ćemo na Upravnom sudu to i dokazati - priopćeno je iz Udruge Okoliš.

Komentari