U Varaždinu ovu subotu triatlonsko Prvenstvo Hrvatske

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 18.06.2013. 15:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

Foto: -

Nakon dva vrlo uspješna izdanja Triatlona Varaždin, Triatlon klub 042 Varaždin dobio je ove godine čast organizirati Prvenstvo Hrvatske u ovom sve popularnijem sportu.

Utrka će se održati u subotu 22. lipnja na Aquacityu, a osim Prvenstva Hrvatske biti će tu i puno drugih događanja. Prvenstvo Hrvatske održava se za disciplinu sprint triatlona (750 m plivanje, 20 km bicikliranje i 5 km trčanje), najmlađi će se moći natjecati u aquatlonu (plivanje + trčanje), a svi zainteresirani rekreativci i mlađi triatlonci u supersprint triatlonu, dvostruko kraćem od sprint triatlona.

Najveća posebnost ovogodišnjeg, 3. Triatlona Varaždin su utrke za osobe s invaliditetom, koje će se natjecati na handcycle utrci (sportskim biciklima na pogon rukama) i utrci paralelnog slaloma u invalidskim kolicima. Ova je utrka organizirana u suradnji s tvrtkom Otto Bock d.o.o. koja je distributer pomagala za osobe s invaliditetom.

- Želimo da ovogodišnji 3. Triatlon Varaždin bude najbolji do sada, a sigurni smo da ćemo u tome i uspjeti. U organizaciji imamo podršku Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga, a projekt ove utrke dobio je i podršku Turističke zajednice Grada Varaždina. Na utrci očekujemo oko 150 natjecatelja, utrka je međunarodnog karaktera, a Varaždin iz godine u godinu postaje prepoznatljivo središte triatlonskog sporta u Hrvatskoj. Pozivamo sve rekreativce da se natječu, a sugrađane da dođu pogledati ova atraktivna natjecanja - istaknuli su u Triatlon klubu 042 Varaždin.

Program natjecanja počinje već od 10 sati kada startaju djeca s aquatlonom, u 10:30 starta handcycle utrka za osobe s invaliditetom, u 11 sati je utrka paralelnog slaloma u invalidskim kolicima, u podne je supersprint triatlon za mlađe kategorije i građanstvo, a u 14 sati kreće glavna utrka, Prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu.

Napominjemo i to da će promet na cesti koja vodi do Aquacitya i na cesti pored biološkog pročistača biti zatvoren za vrijeme održavanja utrka.

Više informacija o utrci možete pronaći na web stranici TK 042.

Komentari