Habuš: Nataliju Martinčević očekivao sam na razgovoru, ostavka me iznenađuje

Objavljeno: 18.11.2015. 16:30

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Goran Habuš na upit za komentar ostavke Natalije Martinčević na mjesto njegove zamjenice, što je epilog sukoba između bivših stranačkih kolega koji je eskalirao njezinom podrškom Radimiru Čačiću u trenutku kada je isključen iz stranke, odgovara da svojoj zamjenici nije oduzeo ništa što joj prethodno nije dao.

Štoviše, tvrdi da ga potez Natalije Martinčević zapravo iznenađuje.

- Ja kao gradonačenik sam taj koji delegiram ovlasti na zamjenika, a s obzirom da se ona počela baviti osnivanjem nove stranke te u Gradu nije bila prisutna ni fizički a kamoli duhom, to je bio logičan a ne protuzakonit potez - kaže gradonačelnik Habuš.

- S obzirom da sada nije ušla u Sabor i ima se vremena posvetiti funkciji zamjenice, očekivao sam da će doći na razgovor. Kao zamjenica sigurno bi mogla dati veći doprinos nego kao vijećnica, odnosno mogla bi biti prisutna barem tjelesno. Zato me njezin potez iznenađuje - dodaje ironično.

>>Martinčević podnijela ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika - ulazi u bitku za gradonačelnicu?

Habuš nadalje ističe da svatko ima pravo na ambiciju, ali da će o svemu odlučiti građani na redovitim izborima 2017. godine. Na upit, znači li to da ne strahuje od prijevremenih izbora u Gradu Varaždinu, odnosno - kako komentira i vlastitu najavu "dajte mi dajte mi još dva mjeseca i spremajte se za izbore" - gradonačelnik Varaždina kaže da želi vidjeti u kojem će se pravcu stvari odvijati.

- Da vidimo u kojem će smjeru sve ići, jer ni dva tjedna nakon izbora ne znamo hoćemo li imati Vladu ili nove izbore. Stoga, uz moju najbolju volju da nađem partnera za rješavaje problema smeća, ja ga u ovom trenutku nemam - kaže Habuš.

- Ministar Zmajlović i dirketor Fonda rekli su svoje, naknadno se nisu očitovali i sada željno iščekujem tko će biti s druge strane - ista ili neka druga ekipa. Nadam se da ću i dalje moći inzistirati na našem rješenju.

Ostavku gradonačelnik Habuš dopušta kao opciju, ali kako ističe - o njoj trenutno ne razmišlja.

- To je potez koji ću povući ili neću, no on sam po sebi neće riješiti ništa - zaključuje.

 

Komentari