želje koje tinjaju

HNS i IDS vole se javno: Je li Štromara ganuo govor Borisa Miletića?

Objavljeno: 19.02.2017. 10:16

Zadnja izmjena: 19.02.2017. 11:02

Sinoć je u Puli održan 29. Sabor IDS-a, kojemu je u društvu svojih bliskih suradnika kao uzvanik nazočio i šef varaždinskog HNS-a Predrag Štromar.

Štromar mora da je bio ganut govorom Borisa Miletića, sadašnjeg predsjednika IDS-a i gradonačelnika Pule, koji je i u ovoj svečanoj prigodi ponovio da je IDS daleko najjača stranka u Istri.

– Druga smo najjača stranka u cijeloj VIII. izbornoj jedinici i prema relevantnim znanstvenim studijama – najuspješnija europska regionalna stranka. Imamo na što biti ponosni – istaknuo je između ostaloga Miletić.

Oni kojima su pobliže poznata politička zbivanja u Varaždinskoj županiji znaju da je ne tako davno i u HNS-u postojao san o snažnoj regionalnoj stranci – regionalnom uporištu baš poput istarskog IDS-a.

Želje koje tinjaju

Ivana Jakovčića, danas europarlamentarca – tada predsjednika stranke, moglo se vidjeti i na privatnim druženjima HNS-ovaca koji su HNS vidjeli bitno drugačije nego što ga je iz Zagreba vidjela Vesna Pusić.

U međuvremenu nestalo je i Radimira Čačića i Vesne Pusić, a kormilo HNS-a umjesto Predraga Štromara, što je od samog početka bilo predvidivo – preuzeo Ivan Vrdoljak.

Međutim, manje poznati ali utjecajni članovi HNS-a ne skrivaju da i danas u njima tinja ideja o snažnom sjeverozapadnom uporištu, no stranka se sada - nakon svega - mora suočiti s dječjim bolestima u Varaždinu i Novom Marofu.

Da ne spominjemo svu dnevnu politiku...

SDP, praktički bez organizacije, tamo će sada dati svoje kandidate: Alena Kišića i Mladena Smoljanca. No, pitanje je je li im to zadnje prije nego partner HNS-u 2021. napokon postane HDZ?

Je li to nemoguće? Jednako kao što je nemoguće da zbrojem dva i dva ne ispadne - četiri.

Komentari