Objavljene liste i za Domoljubnu koaliciju - Stričak i Ilčić visoko

Objavljeno: 20.10.2015. 09:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Arhiva

Liste za koaliciju sa stožernom strankom, HDZ-om, predane su u ponedjeljak poslijepodne Državnom izbornom povjerenstvu. U trećoj izbornoj jedinici na vodećim mjestima nalaze se kandidati HDZ-a...

S obzirom da je program koalicije predstavljen, o čemu smo već pisali, s velikim zanimanjem očekivale su se liste Domoljubne koalicije. Tako se na prvom mjestu nalazi Žarko Tušek, predsjednik HDZ-a Krapinsko – Zagorske županije.

Na drugom mjestu nalazi se Darko Horvat, predsjednik Međimurskog HDZ-a. Na trećem mjestu smjestio se Anđelko Stričak iz Varaždina, ujedno i predsjednik županijskog HDZ-a.

Visoko se pozicionirao i Ladislav Ilčić iz partnerske stranke Hrast (Hrvatski rast), predsjednik te stranke, dok se na petom mjestu nalazi Josip Križanić iz Jalžabeta. 

Ovime se pokazalo da je Iličićev potez pristupanja HDZ-ovoj koaliciji bio pragmatičan, jer će mu prema svemu sudeći osigurati saborsko mjesto a Hrastu status parlamentarne stranke. Za Stričaka se spekuliralo da neće biti visoko na listi, kao i za Križanića. No obojica će prema ovim mjestima na listi s obzirom na istraživanja vjerojatno ostvariti saborski mandat.

Prema nedavnoj anketi koju smo već analizirali, očekuje se pet mandata u ovoj izbornoj jedinici, pa će prema tome većina mjesta biti osigurana za HDZ-ovce, no, u obzir treba uzeti i mogućnost preferencijalnog glasovanja. Isto tako je indikativno da se od 14 mjesta, na čak 10 mjesta nalaze kandidati HDZ-a.

Listu donosimo u cijelosti:

1. Žarko Tušek, HDZ

2. Darko Horvat, HDZ

3. Anđelko Stričak, HDZ

4. Ladislav Ilčić, Hrast

5. Josip Križanić, HDZ

6. Vlasta Hubicki, HSS

7. Stanko Belina, ZDS

8. Mirko Krznar, HDZ

9. Ljubomir Kolarek, HDZ

10. Nenad Horvatić, HDZ

11. Martina Rubil Skitanić, HDZ

12. Dražen Srpak, HDZ

13. Dragica Ratković, HSLS

14. Hrvoje Šlezak, HRAST

Komentari