Orešković traži širu potporu za Vladu, pa i od HNS-ovaca

Objavljeno: 01.01.2016. 18:53

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:23

Foto: Facebook/YouTube

Mandatar Tihomir Orešković sastao se jučer s HNS-ovim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom, saznaje Večernji list...

Naime, mandatar nove Vlade očito se želi informirati o situaciji u gospodarstvu. Navodno se susret odigrao na obostranu želju te se ministar gospodarstva, Vrdoljak, prvi javio Oreškoviću. 

Pozadina susreta je zapravo tanka većina koju Domoljubna koalicija ima s Mostom, strankom Milana Bandića i troje zastupnika nacionalnih manjina, što je zasad 79 zastupnika. 

Iduća HNS-ovka s kojom će Orešković razgovarati je ministrica graditeljstva Anka Mrak-Taritaš koja će mandatara obavijestiti o podacima u svom resoru koje, očito, Orešković smatra značajnima

Premda su oni odabrani prema resorima koje su vodili, moguće je da je i Domoljubna koalicija koja je najviše savjetovala mandatara Oreškovića, prepoznala da bi među HNS-ovcima mogli tražiti podršku.

Ovo dvoje ministara neće, piše Večernji list, dobiti ponudu za neko rezervno mjesto, ali "dokažu" li se, možda ne bi bilo ludo ni očekivati neku poziciju.

Ako se pak Vrdoljak i Mrak-Taritaš odluče za lojalnost Hrvatskoj raste, jedino na što mogu računati jest oporbena pozicija u Saboru. Nije na odmet primijetiti da se i manjinac Vladimir Bilek, inače član HNS-a, odmetnuo od HNS-ova kluba u Saboru i priklonio onome stranke Milana Bandića te podupire Domoljubnu koaliciju i Most.

 

Komentari