Sukob se nastavlja

Radelićeva struja mladeži: "Zrinski i njegovi omalovažavaju naš rad"

Objavljeno: 13.01.2016. 17:55

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 10:19

Foto: Arhiva

Nastavljaju se unutarstranački sukobi kod mladih SDP-ovca. Naime, nakon što smo jučer objavili reakciju predsjednika županijskog SDP-a mladih, Luke Zrinskog, na objavu stranačkih kolega iz varaždinskog Foruma, isti su se oglasili priopćenjem...

Podsjetimo, sve je počelo nedavnom objavom mladih SDP-ovca iz Varaždina na Facebooku, u kojoj su, između ostaloga, kazali kako vrh stranke na čelu s povjerenikom Mariom Habekom odbija suradnju s njima te sabotira njihove aktivnosti.

Iz objave je također bilo vidljivo kako dio mladih SDP-ovca podržava prošlo vodstvo stranke, odnosno, Vjerana Radelića koji je u ožujku smijenjen s te dužnosti što implicira da se sukob s vrha stranke širi i na mladež, a stranački izbori se bliže. Isto tako, prije nekoliko dana spomenuti Forum Varaždina objavio je članak s natpisom: 

"Vjeran Radelić - neki ga vole, neki ne, al samo je jedna istina, osoba koja je uvela red u SDP Varaždin, dok su je pojedinci opet uništili. Nadamo se da će pravda uskoro biti zadovoljena."

>>Sukob Radelićeve i Habekove "struje" unutar gradskog SDP-a proširio se i na mladež stranke

Predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih Luka Zrinski jučer je poslao službeno priopćenje u kojem se osvrnuo na spornu Facebook objavu. Tom je prilikom istaknuo kako Forum mladih SDP-a Varaždina nije stupao u kontakt s Mariom Habekom te su se javili povjereniku svega nekoliko puta traživši da im se financiraju domjenci i zabave. Istaknuo je i da je nekolicina forumaša povezana s raspuštenim stranačkim vodstvom te da je riječ o pažljivom tajmingu i „borbi za čelna mjesta u stranci“.

>>Šef mladih SDP-a Zrinski: Tražili su da im se financiraju zabave, a sad bi čelna mjesta

U priopćenju mladih SDP-ovaca grada Varaždina zanimljivo je da je fokus na priopćenju stranačkog kolege, a ne izjavama u Facebook objavi za koju kažu da je bila upućena samo „članovima Foruma i simpatizerima“ iako je objava javna i objavljena na službenoj stranici. Priopćenje nam je, naime, poslao Marin Pupavac, prvi čovjek gradskog SDP-a mladih. 

- Nerado izlazimo u javnost s unutarstranačkim odnosima, ali potaknuti priopćenjem iznesenim od strane predsjednika Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije Luke Zrinskog, prisiljeni smo reagirati na degutantne i neistinite navode koje Zrinski potpisuje, stoji u priopćenju. 

Ističu i da njihova Facebook objava nema veza s izborima za tijela Gradske organizacije SDP-a Varaždin jer da im je motiv bio „borba za čelna mjesta u stranci“, istu bi objavili još u svibnju 2015. godine, do kada su se sukladno Statutu SDP-a Hrvatske najkasnije trebali održati unutarstranački izbori za izbor predsjednika i ostalih tijela unutar SDP-a Grada Varaždina nakon raspuštanja.

Poručuju ujedno da je riječ o neistinama što se tiče njihovog sudjelovanja u kampanjama za Vijeća mjesnih odbora, kao i parlamentarne izbore argumentirajući to svojim sudjelovanjem u obje kampanje, sukladno pozivima koordinatora:

- Željeli bi napomenuti da Forum mladih ne čine samo četiri osobe iz najužeg rukovodstva već i ostalih sedamdesetak članova Foruma mladih SDP-a Grada Varaždina koliko ih trenutno broji naša organizacija. Spomenutom objavom mnogi naši članovi našli su se povrijeđenima jer znaju koliko su svog slobodnog vremena i truda izdvojili kako bi pripomogli u spomenutim kampanjama, dok sada jedna osoba sav taj rad omalovažava i odbacuje, kažu mladi varaždinski SDP-ovci.

Spominju i aktivnosti nakon raspuštanja Gradske organizacije (od ožujka, op.a.) koje su poslali u izvještaju Zrinskom koje je on, kako kažu, upotrijebio za pripremu izvještaja za Izvještajno tematsku konvenciju SDP-a Varaždinske županije na koju nije bio pozvan nitko iz vodstva Foruma mladih SDP-a Grada Varaždina kao najveće organizacije Foruma mladih u županiji.

Što se tiče financiranja domjenaka i zabava, ističu da Zrinski nije nazočio izbornoj konvenciji Foruma mladih SDP-a Grada Varaždina kao delegat te tvrde da je pozvao i druge članove da „bojkotiraju“ navedeni skup:

- Ne samo da svoj dolazak nije ni ispričao već je i članove ostalih organizacija foruma mladih unutar Varaždinske županije pozivao da bojkotiraju našu konvenciju za što posjedujemo i pisani dokaz. Iz navedenog se može zaključiti kakav odnos Zrinski ima prema našoj organizaciji pa nas i ne čudi njegovo priopćenje kojim se neistinitim navodima želi naštetiti ugledu Foruma mladih SDP-a Grada Varaždina a samim time i ugledu stranke.

- Svi navodi koje smo iznijeli u našem priopćenju od 23. prosinca 2015. godine istiniti su te iza njih stoji vodstvo gradske organizacije Foruma mladih Grada Varaždina. Sve navedeno možemo potkrijepiti i pisanim dokazima za razliku od Zrinskog, zaključuju mladi SDP-ovci iz Foruma mladih Varaždina. 

 

Komentari