priopćenje Reformista

REFORMISTI: ‘Hrast govori neistine – Martinčević nije glasala za koncesiju za zbrinjavanje otpada!’

Objavljeno: 15.01.2017. 09:26

Foto: Arhiva

Narodna stranka – Reformisti u svom priopćenju iznosi kako su vijećnici HRAST-a u svom obraćanju od 13. siječnja iznijeli neistinu ustvrdivši da je Natalija Martinčević 2012. glasala za koncesiju za zbrinjavanje otpada.

Kao zamjenica gradonačelnika predlagala je više rješenja, tražila dodatna odvjetnička mišljenja koja je i dostavila gradonačelniku te ključno tražila formiranje stručnog povjerenstva za raspisivanje koncesije, ističu Reformisti.

U priopćenju potom stoji kako je sve prijedloge koje je iznijela Natalija Martinčević, gradonačelnik odbio, a isključivanje od odlučivanja završilo je i formalnim razvlaštenjem početkom 2013., što je uz osobno ljudsko i političko šikaniranje, bio i ostao jedinstveni slučaj u Hrvatskoj.

Kao saborska zastupnica, Amandmanom na državni proračun 2015. Martinčević je tražila da država osigura sredstva za početak rješavanja smeća. Nakon toga u Saboru je predložila i Zaključak kojim je tražila da Vlada preuzme odgovornost za rješavanje našeg najvećeg ekološkog, zdravstvenog i financijskog problema. Svoje prijedloge i inicijative na sastanku je obrazložila i tadašnjem ministru Zmajloviću, stoji u priopćenju.

Na kraju, Reformisti u svom priopćenju ističu kako su sve prijedloge Natalije Martinčević odbili  zastupnici SDP-a i HNS-a, a u sljedećem mandatu, na žalost, nismo imali prilike vidjeti niti jedan prijedlog za rješavanje problema smeća saborskog zastupnika Ladislava Ilčića. 

Komentari