Hummel Cup – Nedelišće

Pobjedom protiv Dubrave Varaždin do drugog mjesta

Objavljeno: 22.08.2016. 07:55

Zadnja izmjena: 22.08.2016. 07:57

U posljednjoj utakmici rukometnog turnira u Nedelišću, GRK Varaždin pobijedio je zagrebačku Dubravu 30:28 (17:10) i na kraju osvojio drugo mjesto Protiv starih znanca Dabrovi su odlično krenuli u utakmicu i do kraja poluvremena napravili velikih sedam golova prednosti. Međutim, u jednom trenutku drugog dijela utakmice zagrebačka momčad opasno se približila.

- Dubrava je cijelu utakmicu forsirala igru sa sedam igrača u napadu na što smo mi znali odgovoriti i kazniti svaku njihovu grešku pa od tuda i tako velika prednost nakon prvih 30 minuta. U nastavku sam priliku dao igračima koji nisu nosioci igre. Dubrava je i dalje igrala svoju igru i uspjela se ovoj našoj, nazovi, drugoj postavi rezultatski približiti. Kad sam ponovno uveo golmana Špikića i još neke, pobjeda više nije dolazila u pitanje.Zadovoljan sam prikazanim od strane mojih igrača jer pokazali su borbenost, karakter i velik potencijal. Organizatorima sve pohvale, turnir je apsolutno ispunio svoju svrhu – rekao nam je Vlado Vujović trener Varaždina. 

Prvo mjesto očekivano je pripalo Pivovarni Laško koja je ostvarila sve četiri pobjede. Drugi je Varaždin sa tri pobjede i jednim porazom, treći je austrijski prvak Fivers, četvrta je reprezentacija Saudijske Arabije, a peta, posljednja, zagrebačka Dubrava što je mnoge iznenadilo, ali treba svakako naglasiti da je Dubrava s pripremama počela tek prije nekoliko dana. Prema mišljenju trenera Vujovića, bez obzira na ovo njihovo slabije izdanje, popularni Veprovi imaju izuzetnu kvalitetu, pojačali su se ove sezone i bit će im glavni konkurent u borbi za prvo mjesto Premijer lige.

Sljedeću pripremnu utakmicu GRK Varaždin odigrat će u srijedu, 24. kolovoza, s početkom u 18 sati, u Areni protiv reprezentacije Kine, a već u petak, 26. kolovoza, putuje se na novi turnir u mađarski Czsurgo.

Komentari