Predsjednik Josipović zadivljen Kostelićima

Piše: evz/VLM

Objavljeno: 22.03.2011. 14:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović primio je u svom uredu na Pantovčaku pobjednika Svjetskog kupa i najboljeg skijaša na svijetu Ivicu Kostelića

Rijetke su prilike kada ćete najboljeg skijaša svijeta Ivicu Kostelića vidjeti u odijelu, a u dva dana to se dogodilo dvaput. Nakon premijerke Jadranke Kosor, najboljeg svjetskog skijaša Ivicu Kostelića i njegov stožer primio je i predsjednik države Ivo Josipović.

- U odijelu sam još samo na svečanostima dodjele nagrada najboljim sportašima - kazao je Ivica nakon polsatnog boravka na Pantovčaku.

Po izlasku iz Sjevernog salona predsjedničkih dvora, Ivo Josipović nije krio oduševljenje gostima:

- Ivičin je sportski domet na ponos je i diku Hrvatskoj. Primjer Kostelića pokazuje kako se i iz male zemlje može postići puno kada se puno i naporno radi.

Kostelić je uzvratio komplimentima:

- Premda nije skijaš, predsjednik je iskazao veliko zanimanje za tehničke detalje. Drago mi je da je tako znatiželjna osoba jer tko ima stalnu želju za novim znanjima taj ne posustaje.

U Ivičinoj pratnji na Pantovčaku bili su otac i trener mu Ante, direktor reprezentacije Pavlek, predsjednik HSS-a Glavić, fizioterapeut Pršo, pomoćni treneri Lalić i Jakopović, serivser Andesilić te glasnogovornici Eror i Audić Bosnar.

Od svih dočeka i prijema, Ivici je bio najdraži onaj kvartovski u Gračanima.

- Kada mi je zbor otpjevao "Dobro mi došel prijatel" nisam mogao zadržati suze, slomio sam se. Nisam imao pojma da se to sprema. Eror mi je kazao da idemo na neki intervju u Reiffeisen, a kada smo skrenuli prema tunelu ja sam pomislio da nije nekakva svadba. Čak sam i rekao: „Gle, pa tu je nekakvo događanje", a to je bila fešta za mene.

Ante Kostelić iskoristio je pak priliku da objasni da iza njegove izjave o borbi protiv kontrole nije bila nikakva skrivena poruka.

- Nismo u DDR-u da čovjek ne smije reći što misli. Uostalom, i predsjednik Josipović zanimao se kako me u skijanju borimo protiv kontrole onih koji češće postavljaju stazu od nas.

Onih sedam minuta koliko je predsjednik Ivo Josipović odstupio od zakazanog početka primanja, Ivica Kostelić iskoristio je za razgledanje umjetničkih djela u predsjedničkim dvorima. Za oko mu je najviše zapela "Anno Domini 1573" Krste Hegedušića, visine 246 i širine 342 centimetra. .

- To je slika velike umjetničke vrijednosti i povijesna sadržaja, a ovo su jedinstveni trenuci da mogu tu i druge vrijedne slike pogledati uživo i na miru - kazao je Ivica.


Komentari