U petak, 7. ožujka policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražili kuću u Malom Bukovcu vlasništvo 57-godišnjaka.

Navedeni im je tom prilikom dragovoljno predao pušku sačmaricu tzv. pumpericu, više desetaka lovačkog streljiva te više od sto komada streljiva drugih kalibara. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo "Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari".

Također u petak, 7. ožujka policijski službenici Policijske postaje Varaždin, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu, pretražili su kuću u Zelendvoru kojom se koristi 88-godišnjak.

Tom prilikom je dragovoljno predano više stotina komada streljiva, više spremnika za pištolj i malokalibarska puška. Protiv njega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu za kazneno djelo "Nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari".

Iz Policijske uprave varaždinske ovom prilikom ponovno skreću pozornost građanima da i dalje, u sklopu preventivnog projekta "Manje oružja – manje tragedija", mogu bez straha od ikakve sankcije policiji predati svako ilegalno oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje posjeduju.

- Napominjemo da navedeno ne donose osobno u prostorije policije kako ne bi došlo do aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da osobno ili telefonom na broj 192 obavijeste policiju, kako bi stručni i osposobljeni policijski službenici u civilu i sa civilnim vozilom došli na kućnu adresu i preuzeli takvo oružje, minsko-eksplozivna sredstva, odnosno streljivo - ističu iz varaždinske policije.

Komentari

10.03.2014. 16:27h Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija