detalji sa suda

Pijan sjekirama gađao susjeda, na sudu tvrdio da je popio 'samo mali amaro'

Objavljeno: 05.02.2023. 16:57

Zadnja izmjena: 05.02.2023. 17:45

Foto: Ilustracija (Fotografija ne prikazuje aktere ni mjesto događaja)

Muškarac starosti 55 godina iz okolice Novog Marofa uhićen je i osuđen na 11 mjeseci bezuvjetnog zatvora jer je bacao sjekire na susjeda s kojim je u imovinskom sporu.

Kako prenosi portal Danica, ali i kako stoji u presudi na stranicama varaždinskog Općinskog suda, 55-godišnjak je 12. srpnja 2019. godine oko 17:20 sati u dvorištu kuće kod Novog Marofa pijan prijetio susjedu jer se zatekao "na njegovom gruntu". Potom je s panja uzeo tri sjekire te ih s udaljenosti od pet do deset metara snažno bacio prema njemu, no nije ga pogodio jer se napadnuti uspio nekako izmaknuti.

Na prvom ispitivanju 55-godišnjak rekao je i kako je tog dana popio tri škropca, a na suđenju tvrdi da je "bio samo jedan mali amaro". Sudac ga je potom pitao zbog čega je prilikom prvog ispitivanja rekao da bi susjedu "frtgel glavu" da ga vidi, na što je 55-godišnjak rekao kako se šalio. Susjed je, međutim, svjedočio kako je tog dana bio pod priličnim utjecajem alkohola. Uhićen je dan kasnije te je i dalje u istražnom zatvoru zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sjekire su mu oduzete te će ih policija uništiti nakon pravomoćnosti presude. Jedna je dugačka gotovo metar, a dvije su manje. Sud je zaključio kako je njima 55-godišnjak pokušao teško ozlijediti susjeda.

Komentari