Policija nastavlja potragu za nestalim Slovencem na Muri

Objavljeno: 09.06.2014. 10:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Policijska uprava međimurska izvijestila je o događajima koji su se proteklih dana dogodili na području Međimurja.

U vremenu od petka, 6. lipnja do nedjelje, 8. lipnja na rijeci Muri vršene su pretrage u cilju pronalaska 51-godišnjeg državljanina Republike Slovenije koji je u četvrtak, 5. lipnja nestao nakon prevrtanja čamca tijekom plovidbe.

U potragama su sudjelovali policijski službenici, vatrogasci i 20 pripadnika Gorske službe spašavanja iz Varaždina, Bjelovara, Slatine i Karlovca, sa ukupno šest čamaca i dva psa tragača.

Kako tražena osoba nije pronađena potraga se nastavlja, priopćeno je iz PU međimurske.

Tijekom noći sa 5. na 6. lipnja od 21 do 6:30 sati u Ulici Ruđera Boškovića u Čakovcu nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu poduzeća iz Jalkovca i ukrao razna alkoholna pića, kavu, cigarete i novac. Materijalna se šteta cijeni na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti  kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 8. lipnja, od 10 do 12 sati u Maloj Subotici, u Glavnoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću odakle je ukrao novac i nakit. Materijalne šteta cijeni se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom noći sa 5. na 6. lipnja, u vremenu od 23 do 9 sati u Ulici Zrinskih u Selnici nepoznati je počinitelj iz nezaključane radionice u dvorištu kuće ukrao oko 500 kg raznih električnih kablova i neugrađenih električnih žica vlasništvo poduzeća iz Selnice. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja će se podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Policijski službenici su u nedjelju, 8. lipnja spriječili tri krađe i uhvatili počinitelje.

U Maloj Subotici, u Ulici Alojzija Stepinca policijski službenik Policijske postaje Prelog koji je bio izvan službe uhvatio je dvoje djece koji su ukrali bicikle, a policijski službenik Policijske postaje Mursko Središće je u polju kod Podturna uhvatio 31-godišnjakinju i 24-godišnjakinju koje su krale krumpir. Ukradene stvari vraćene su vlasnicima.

Komentari