Prometnu nesreću na Trgu I. Perkovca izazvao 48-godišnjak s 2,69 promila

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 25.03.2014. 10:10

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Andrej Švoger

Varaždinska je policija izvijestila o prometnim nesrećama koje su se u ponedjeljak dogodile u Varaždinu.

Muškarac starosti 48 godina ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 24. ožujka oko 13 sati, na Trgu Ivana Perkovca u Varaždinu, izvijestila je Policijska uprava varaždinska.

>> FOTO: Jedna osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći u Biškupcu

Navedeni je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.69 g/kg iz smjera Mažuranićeve prema Biškupečkoj ulici. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u lijevu stranu, te prednjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog vozila parkiranog na zelenoj površini.

Nakon udara, parkirano je vozilo odbačeno unatrag i desnom bočnom stranom udarilo u metalni rasvjetni stup, te ponovno odbačeno u desnu stranu preko kolnika gdje je stražnjim dijelom udarilo u dvorišnu ogradu. Ozlijeđenom je 48-godišnjaku medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Također jučer, 24. ožujka oko 19:10 sati u Milkovićevoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Muškarac starosti 34 godine upravljao je osobnim vozilom Milkovićevom ulicom iz smjera Kapucinskog trga prema Kratkoj ulici.

Zbog nedržanja potrebitog razmaka pri vožnji u slijedu, prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljala 31-godišnjakinja, a koja je smanjivala brzinu kretanja vozila u namjeri zaustavljanja i puštanja putnika iz vozila. U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača, te 35-godišnja putnica iz vozila vozačice. Medicinska im je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici.

Od ostalih događaja, tijekom protekla dvadeset i četiri sata na području Policijske uprave varaždinske zabilježen je jedan prekršaj protiv javnog reda i mira u Novom Marofu, te jedan prekršaj nasilničkog ponašanja u obitelji i to u Donjem Knegincu.

Komentari