Provalnici u Varaždinskoj županiji krali sve od solarnih panela pa do mesa i povrća

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 31.08.2015. 20:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

Tijekom vikenda u Varaždinskoj županije dogodilo se osam krađa, a provalnici su krali sve i svašta. Od plinskih boca, dalekozora pa do solarnih panela i novca

U Gajevoj ulici u Varaždinu nepoznati je počinitelj otuđio fiskalnu blagajnu s prodajnog pulta štanda kojim se koristila 45-godišnja državljanka Češke.

Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Opelješili

U Ulici Mate Melinčeka u Sračincu, nepoznati je počinitelj provalio u gospodarski objekt u vlasništvu 43-godišnjaka, te otuđio solarni panel, akumulator, prijenosno računalo i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna, dok policija traga za počiniteljem.

Provaljeno je i u kuću u Goruševnjaku u vlasništvu 34-godišnjaka, a nepoznati počnitelj otuđio je trosjed, stol i stolice, televizor, peć, razni alat, odjeću, posuđe i drugo. Prema izjavi oštećenog, materijalna šteta iznosi oko sto tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U istom mjestu provaljeno je u vikend kuću u vlasništvu 69-godišnjaka, a nepoznati počinitelj je otuđio štednjak, plinske boce, dalekozor i drugo. Visina materijalne štete iznosi nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađe u trgovačkim centrima

U trgovačkom centru u Koprivničkoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj u subotu otuđio novčanik s osobnim i bankovnim dokumentima i iznosom od nekoliko tisuća kuna, vlasništvo 48-godišnjakinje. Policijski službenici poduzimaju radnje na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

U Luminiju je pak u subotu nepoznati muškarac iskoristio zauzetost zaposlenice i otuđio više raznih parfema. Visina materijalne štete iznosi više tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Meso i povrće

Tijekom sa subote na nedjelju u Križanićevoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u spremište uz kuću, vlasništvo 78-godišnjakinje te iz škrinje otuđio zamrznuto meso i povrće. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko stotina kuna, a policija traga za počniteljem.

U nedjelju je nepoznati počinitelj provalio u ugostiteljski kiosk na Trgu Petra Svačića u Varaždinu. Tom je prilikom otuđio sef s novcem i za sad neutvrđenu količinu robe. Visina materijalne štete utvrdit će se inventurom, dok policijski službenici poduzimaju radnje s ciljem otkivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Komentari