Zatvorska kazna

Stojan Matavulj zbog smrti Dolores Lambaše pravomoćno osuđen na godinu dana zatvora

jutarnji.hr

Objavljeno: 03.02.2016. 21:01

Zadnja izmjena: 17.02.2016. 08:54

Foto: Arhiva

Prema odluci vijeća Županijskog suda u Slavonskom Brodu, nakon što je Općinskog tužiteljstvo uložilo žalbu na prvostupanjsku sankciju od devet mjesec s dvogodišnjim rokom kušnje, glumac Stojan Matavulj (54), kako piše jutarnji.hr, ipak će morati odslužiti zatvorsku kaznu u trajanju od godinu dana.

Riječ je, naime, o pravomoćnoj presudi suda jer je Matavulj iz nehaja, uz 0,66 promila alkohola u krvi, na autocesti Bregana – Lipovac kod Sredenca u listopadu 2013. skrivio prometnu nesreću u kojoj je život izgubila mlada glumica Dolores Lambaša. Matavulj će ujedno morati podmiriti sudske troškove u iznosu od 23.315,27 kuna, a u žalbi na prvostupanjsku presudu općinski državni odvjetnik naveo je da sud nije dao primjereno značenje društvenoj opasnosti kaznenog djela koje je je počinio, kao ni samom stupnju krivnje.

Prvotna nepravomoćna presuda, kako prenosi jutarnji.hr, za tužiteljstvo je bila preblaga. Naime, ona je izrečena po izmijenjenoj optužnici, prema kojoj je nesreća počinjena iz nehaja, zato što Matavulj nije prilagodio brzinu i održavao razmak. Alkhol i umor nisu bili presudni. Viši sud složio se s tužiteljem da se time šalje neprimjerena poruka svima.

Komentari