Strmec: S 2,71 promila i bez vozačke zbog neprilagođene brzine sletio u jarak

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 31.08.2015. 11:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: ilustracija

U Strmcu Podravskom u petak je u prometnoj je nesreći ozlijeđen 30-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom prema Otoku Virje, pod utjecajem alkohola od 2.71 promila i prije stjecanja prava na upravljanje. U jednom je trenutku zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika u cestovni jarak. Medicinska mu je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici, a njegove ozljede za sada nisu okvalificirane.

Prometna nesreća dogodila se u petak u Ludbregu na državnoj cesti D-2. Muškarac starosti 38 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.46 promila iz smjera Varaždina prema Koprivnici. Dolaskom do raskrižja s Frankopanskom ulicom, vozilom je prešao na suprotnu traku namijenjenu za skretanje vozila u lijevo s državne ceste. Pritom je prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u prednji dio bicikla kojim je u iz suprotnog smjera, bez zaštitne kacige na glavi, upravljao 15-godišnjak, a koji je prethodno pokretom ruke najavio skretanje u lijevo. Nakon udara u bicikl, 38-godišnjak je naglo skrenuo u desno i prednjom desnom bočnom stranom vozila udario u stražnji dio motocikla kojim je u smjeru Koprivnice upravljao 49-godišnji državljanin Slovenije. Uslijed udara, vozač motocikla je sletio u desno van kolnika u cestovni jarak. U prometnoj su nesreći ozlijeđeni vozači bicikla i motocikla te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.

U Rijeci Voćanskoj u nedjelju je došlo do slijetanja vozila, a ozlijeđena je 51-godišnjakinja. Ona je upravljala osobnim vozilom iz smjera Donje Voće prema Jelovcu Voćanskom. Zbog nekretanja uz desni rub kolnika, u jednom je trenutku udarila u metalnu ogradu mosta s lijeve strane kolnika. Ozlijeđena je vozačica prevezena u Opću bolnicu Varaždin, a njezine ozljede za sada nisu okvalificirane.

Komentari