Suvozačica ostala zarobljena u autu zbog sigurnosnog pojasa

Objavljeno: 24.08.2014. 10:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Do prometne nesreće koja se dogodila na cesti Petrijanec – Vratno u subotu ujutro, 23. kolovoza oko 10,20 sati, došlo je zbog nepropisnog skretanja, a kako doznajemo od očevidaca nesreće, nitko nije teže ozlijeđen.

Prometna se nesreća dogodila između dva automobila hrvatskih i austrijskih registarskih oznaka. Automobil hrvatskih registarskih oznaka skretao je na lokalnu cestu prema Vinici bez signalnog svjetla, odnosno žmigavca, dok ga je u tom trenu počeo pretjecati automobil austrijskih registarskih oznaka.

U tom trenutku oboje su morali skrenuti te je Austrijanac morao prisilno skrenuti van kolnika na njivu. S obzirom da je imao poveću brzinu kretanja, automobil je prednjim dijelom udario u tlo te se okrenuo i prevrnuo na bok vozača. Vozač je bio gospodin starije dobi, a u automobilu su bili i njegova supruga na suvozačevom mjestu i 18-godišnji dječak na zadnjem sjedištu – rekao je Matija, koji se zatekao na mjestu nesreće i zajedno sa svojim ocem pomogao unesrećenima.

Kako nam je ispričao, vozač i dječak su se sami izvukli iz automobila dok je suvozačica ostala zarobljena zbog sigurnosnog pojasa.

Tom prilikom je jedan od nas uskočio u auto koji je ležao na boku te otkačio pojas i polako smo dignuli suvozačicu i iznijeli je van iz automobila. Tad smo automobil, koji je dosta oštećen, vratili u normalno stanje stajanja. Suvozačica je bila u šoku i preplašena, no nasreću nikome nije bilo ništa osim malih bolova vozača u vratu kralježnice. Petnaestak minuta nakon izvlačenja, na mjesto prometne nesreće stigli su policija, hitna pomoć i JVP Varaždin – ispričao nam je Matija.

Komentari