Tijekom vikenda petero ozlijeđenih u prometnim nesrećama

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.03.2014. 12:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 15 prometnih nesreća, od kojih je 5 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, dok je 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U petak, 7. ožujka oko 20:55 sati na raskrižju državne ceste D-35 s jugozapadnom obilaznicom dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 52 godine je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg. Upravljao je državnom cestom D-35 iz smjera Varaždina u smjeru Vidovca, gdje dolaskom do raskrižja s državnom cestom D-2 jugozapadne obilaznice brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima i stanju ceste, vidljivosti i gustoći prometa, te je prilikom kočenja na raskrižju prednjim djelom vozila udario u zadnji dio zaustavljenog vozila kojim je upravljao 46-godišnjak.

Vozač zaustavljenog vozila se nakon prometne nesreće vozilom udaljio, a da o događaju nije izvijestio policijsku postaju, dok je u prometnoj nesreći ozljede zadobio 52-godišnjak kojem je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 8. ožujka u 14:30 sati u mjestu Cestica se dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Motociklom je upravljao 35-godišnjak iz smjera Babinca u smjeru Vratna, gdje je pri izlasku iz desnog oštrog zavoja zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad upravljačem motocikla i pao na kolnik, te zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 8. ožujka oko 21:50 sati na županijskoj cesti između mjesta Apatije i Slokovca dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je upravljao 22-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.52 g/kg. Upravljao je županijskom cestom iz smjera Apatije u smjeru Slokovca i nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju kolnika i prometa, zbog čega je prednjim djelom vozila udario u zadnji dio vozila kojim je u istom smjeru ispred njega upravljala 43-godišnjakinja. Od udarca oba vozila su sletjela s kolnika u cestovni jarak. Ozljede je zadobila 43-godišnja putnica u vozilu, a kojoj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 8. ožujka oko 2:40 sati u mjestu Trnovec se dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim vozilom je upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.83 g/kg. Upravljao je Dravskom ulicom u smjeru Ludbreške, gdje je dolaskom do raskrižja sa ulicom Ante Kovačića i izlaskom iz lijevog zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama, stanju ceste i vidljivosti, usklijed čega je izgubio nadzor nad upravljačem vozila i sletio van kolnika gdje je prednjim djelom vozila udario u betonsku dvorišnu ogradu vlasništvo 68-godišnjaka. Vozač je zadobio ozljede, te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

U subotu, 8. ožujka oko 19:30 sati u Varaždinskoj ulici u mjestu Babinec se dogodila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Muškarac starosti 34 godine je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.15 g/kg. Biciklom je upravljao svojom desnom stranom odnosno južnom biciklističkom trakom Varaždinske ulice iz smjera Brezja Dravskog u smjeru Cestice, gdje je zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti i zbog utjecaja alkohola izgubio ravnotežu i pao sa svog bicikla na kolnik ulice, te je zadobio ozljede. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Komentari