Veliki Lovrečan: Alkoholiziran upravljao vozilom i sletio u kanal

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 12.08.2013. 13:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:30

U subotu, 10. kolovoza oko 23.55 sati dogodila se prometna nesreća u mjestu Veliki Lovrečan u kojoj je ozlijeđena jedna osoba, doznajemo iz PU Varaždinske.

Osobnim automobilom upravljao je muškarac starosti 38 godina ulicom Svetog Lovre u naselju Veliki Lovrečan pod utjecajem alkohola u organizmu od 1.76 promila. Upravljao je iz smjera Selca Križovljanskih u smjeru Velikog Lovrečana, gdje je zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, izgubio nadzor nad upravljačem vozila i sletio u lijevo van kolnika u cestovni odvodni kanal. Prednjim dijelom vozila je udario u odvodni kanal nakon čega je došlo do rotiranja vozila i prevrtanja na lijevi bočni dio.

U prometnoj nesreći vozač je zadobio ozljede, a medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj bolnici. Ozljede za sada nisu okvalificirane.

Tijekom vikenda na području PU varaždinske dogodile su se još dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U petak, 9. kolovoza u 16:50 sati dogodila se prometna nesreća u Lepoglavi u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim automobilom je upravljao muškarac starosti 37 godina pod utjecajem alkohola od 1.79 g/kg. Upravljao je ulicom Hrvatskih Pavlina iz smjera zapada u smjeru istoka, gdje je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom i sletio u lijevo van kolnika i prednjim djelom vozila udario u metalni stup javne rasvjete.

Tom prilikom je ozljede zadobio vozač osobnog automobila, a medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin. Ozljede za sada nisu okvalificirane.

U subotu, oko 11:15 sati dogodila se prometna nesreća u mjestu Mađarevo u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Osobnim automobilom je upravljala 41-godišnjakinja državnom cestom D-24 iz smjera Novog Marofa u smjeru Podruta gdje  je dolaskom u mjesto Mađarevo skretala u lijevo, te tom prilikom nije propustila vozilo koje je dolazilo iz suprotnog smjera i zadržavalo smjer kretanja kojim vozilom je upravljala 33-godišnjakinja.

U pokušaju da izbjegne direktan sudar ista je prikočila, te izgubila nadzor nad vozilom i sletjela u desni cestovni jarak.

U prometnoj nesreći ozljede je zadobila 33-godišnjakinja, a medicinska pomoć joj je pružena u Općoj bolnici Varaždin, dok ozljede za sada nisu okvalificirane.

Inače, prema izvješći PU varaždinske, tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća i to tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i osam prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Komentari