u hnk

FOTO: Izbor varaždinskih sportaša godine - tko je došao i što je rečeno

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ove je godine organizirala 57. izbor najboljih sportaša grada Varaždina, a svečanost se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.02.2020. 20:58

Zadnja izmjena: 03.02.2020. 20:58

Foto: Luka Šalamun

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina ove je godine organizirala 57. izbor najboljih sportaša grada Varaždina, a svečanost se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Prigodnim govorom na početku se okupljenima obratio Alen Runac, predsjednik ZSUGV koji je ukratko rezimirao cijeli mandat te spomenuo ako je proračun zajednice tijekom sve četiri godine kontinuirano rastao. Ipak,što se tiče ulaganja u sportske terene, tu su iskustva malo drugačija jer, kako je rekao, prijašnje gradska vlast nije imala sluha što se tiče ulaganja u sportske objekte.

- Na sreću došlo je do promjene gradske vlasti i naši projekti su se počeli ostvarivati, uredili smo dvoranu Graberje i sportske terene oko dvorane, uredili smo stadion Slobodu, Ulagali smo u kotlovnice na nogometnim stadionima, a isto tako pomagali smo i ostalim gradskim sportskim objektima kojima zajednica ne upravlja, ukupno smo investirali preko 6 miliona kuna - rekao je Runac i dodao kako je ipak najbitnije za sportaše da im se osigur mjesto gdje će vršiti trenažni proces i trenera koji će s njima raditi.

Kako je u svojem govoru dalje rekao Runac, Zajednica organizira različite sportske priredbe te se na trudu zahvalio tajniku Patriku Košćaku i stručnoj suradnici Anici Sitar koji su odradili sve manifestacije .- Posebno je sve odradila Anica na čijim je leđima sve bilo. Jedno vrijeme Zajednica je imala je suradnika, ali nažalost nismo nikakve koristi od toga imali zato, hvala Anica na vašem trudu - poručio je Runac za kraj.

 

Komentari