FOTO: Varaždince na placu dočekali dalmatinski rižoto i zvuci zagorskih popevki

Objavljeno: 12.09.2015. 11:20

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:12

Foto: Josip Novak

Miris pravog dalmatinskog rižota i zagorske popevke u izvedbi bednjanskih “Kavalira“ miješaju se od ranih jutarnjih sati zrakom iznad varaždinske tržnice...

Naime, Dan varaždinskog placa obilježava se cjelodnevnim programom. Za pripremu spomenutog rižota koji se dijeli posjetiteljima manifestacije “Vu Varaždinu na placu“, vlasnici ribarnice „Bepo“ angažirali su vrsnog kuhara iz Murtera.



- Recept za njegovu pripravu vam neću otkriti, ali u njemu se kao poseban dodatak nalaze morski račići i školjke kuljke – kazao je Zoran Jajac koji je u Varaždin stigao s članovima klape „Iz čista mira“.

Na Gradskoj tržnici danas obilježavamo datum kada je kralj Ferdinand u Augsburgu Varaždinu dao ispravu kojom je dozvolio organiziranje tjednih sajmova, podsjeća Krunoslav Čolo.

- Bilo je to 12. rujna daleke 1550. godine i tada vjerojatno nije bilo ovakvih bombona koje darujem našim kumicama. Sve one mukotrpno rade i moramo brinuti o tome da im slučajno ne padne šećer – ustvrdio je Čolo.

Inače, u subotu će se od 15 do 17 sati održati i već tradicionalno natjecanje u pripremi kotlovine, a kako je to sve skupa jutros izgledalo pogledajte u našoj galeriji fotografija:  

Komentari