FOTO: Varaždinske Top Gun maturantice ovih će dana i poletjeti

Objavljeno: 18.05.2015. 14:33

Zadnja izmjena: 25.03.2016. 12:14

Foto: Josip Novak / Facebook Kuzminski Dizajn

Među najljepšim, najsimpatičnijim i najoriginalnije odjevenim maturantskim razredima zasigurno onaj jezičara Prve gimnazije Varaždin iz 4. h. Naime, cure i dečki odjeveni su u letačke kombinezone sašivene po uzoru na one iz filma Top Gun...

Maturalna „norijada“ nama je prilika da se dobro zabavimo i izgleda da je odabir naših „retro“ kostima inspiriranih Top Gunom iz 1986. godine bio pun pogodak, vele maturantice iz Prve gimnazije koje smo zatekli kako opušteno gase žeđ u centru Varaždina.

- Od same ideje koja je ponikla i na kraju izglasana u razredu, sve nam se poklopilo. Kombinezoni su sašiveni u varaždinskom Kuzminski Dizajnu. Brzo je pala i dluka da se fotografiramo uz zrakoplove, a za to smo angažirale fotografa iz Murskog Središća, Tina Tomanića – naglasila je Marina Šafarić, jedna od gimnazijalki koja ovako odjevena izgleda kao da je zaista pitomac iz zrakoplovne baze američkih mornaričkih pilota u Miramaru.  


 

Sljedeći korak, za maturante iz 4. h, bio je kontakt s čelništvom Aerokluba Međimurje.

- Bilo je to pravo iznenađenje. Telefon je zazvonio našem članu Stjepanu Dodleku i brzo je dogovorena suradnja. Varaždinskim gimnazijalcima omogućili smo da se fotografiraju kraj aviona i jedrilica kojih ima mnogo u našim hangarima – kaže Damir Horvat, voditelj jedriličarske sekcije.

Nakon uspješnog fotoshootinga u Pribislavcu, suradnja maturanata s AK Međimurjem se nastavlja. Naime, letači iz Međimurja organizirat će nekoliko informativnih letova za svoje gošće.

Gimnazijalcima samo predstoji da odaberu sretnice ili sretnike iz razreda koji će poletjeti nebu pod oblake...

 

Komentari