AZRA u dva projekta vrijednosti ulaganja preko 22 milijuna kuna

Objavljeno: 03.12.2014. 21:16

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: AZRA

Tvrtka Žižanj d.o.o. iz Tkona na Pašmanu i PPK Karlovačka mesna industrija d.d. Karlovac dobile su značajna sredstva za ulaganje u svoju proizvodnju, odnosno u nove strojeve i opremu za proizvodnju kroz projekte koje je odobrila Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. U oba projekta sudjelovala je Agencija za razvoj Varaždinske županije kroz pružanje tehničke pomoći u cjelokupnom procesu prijave i provedbe projekta.

Posebno je značajno sudjelovanje AZRA-e kada je u pitanju projekt PPK Karlovačke mesne industrije budući da je to jedan od najvećih projekata na kojima je AZRA sudjelovala u sklopu IPARD programa, ali i jedan od najvećih projekata u Hrvatskoj, u sklopu IPARDA.

Riječ je o ulaganju u opremanje postojećih klaonica, rasjekaonica, hladnjača, objekata za proizvodnju mljevenog mesa, mesnih pripravaka i preradu mesa. Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, za nabavku 22 stroja, dodijelila je karlovačkoj tvrtki 11,27 milijuna kuna, a taj iznos predstavlja polovicu ukupnog ulaganja.

- Izuzetno smo ponosni na sudjelovanje u ovom projektu iza kojeg zaista stoji veliki posao i veliki angažman stručnjaka iz naše Agencije. Zadovoljstvo je još veće kada znamo da iza našeg angažmana stoji projekt koji unaprjeđuje proizvodnju tvrtke u realnom sektoru i u konačnici stvara nova radna mjesta – izjavio je direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Nikola Kučiš.

AZRA je također radila i na projektu ulaganja u opremu za preradu komine masline u kompost poduzeća Žižanj d.o.o. iz Tkona. Riječ je o projektu  ukupne vrijednosti 652 tisuće kuna, od čega Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju osigurava također polovicu iznosa. AZRA je na ovom projektu pružala tehničku pomoć u cjelokupnom procesu prijave i provedbe projekta.

Komentari