Čakovec: Predstavljen plan poticanja poduzetništva

Objavljeno: 14.03.2011. 08:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Međimurska županija

U prostorima Tehnološko inovacijskog centra u Čakovcu održana je prezentacija Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva u ovoj godini.

Plan je okupljenim poduzetnicima predstavila državna tajnica u MINGORP-u Tihana Kraljić koja je istaknula da je za provedbu Operativnog plana osigurano 400 milijuna kuna kuna.

Operativni plan se sastoji od devet poticajnih područja: konkurentnost i inovacije (80,2 milijuna kuna), poduzetnička infrastruktura (54,6 mil. kuna), povoljno financiranje uz subvencioniranje kamate (41,5 mil. kuna), obrazovanje za poduzetništvo (5 mil. kuna), obrtništvo i obrtni registar (18,4 mil. kuna), sufinanciranje projekata financiranih iz sredstava EU (45,3 mil. kuna), poticanje međunarodne konkurentnosti i internacionalizacija (32,3 mil. kuna), ulaganje u fondove za razvoj-Fondovi za gospodarsku suradnju (100 mil. kuna) te rad HAMAG-a, Hrvatskog saveza zadruga, organizacija nacionalnog savjetovanja, registar potpora (30,6 mil. Kuna).

Sve dodatne informacije kao i uvjeti za dobivanje sredstava iz Operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva mogu se pogledati na internetskoj stranici Ministarstva gospodarstva. Inače, međimurskim gospodarstvenici i jedinice lokalne samouprave prošle su godine iz istog programa dobili preko 15 i pol milijuna kuna.



Komentari