Državne nekretnine

Četiri ponude za zakup poslovnog prostora na Trgu kralja Tomislava u Varaždinu

Objavljeno: 21.09.2023. 17:20

Zadnja izmjena: 21.09.2023. 17:26

Za poslovni prostor u Varaždinu u vlasništvu države, na adresi Trg kralja Tomislava 7, za koji je krajem srpnja objavljen natječaj za zakup, pristiglo je četiri ponude, od čega jedna nevaljana, dok je najvišu cijenu ponudila je Ljubica Majcen, vlasnica obrta trgovina na malo Dina, u visini od 353,8 eura.

Pristigle su i ponude tvrtke Soho, u visini 353 eura, Aukcija nekretnina 315 eura te Aroma globala 3, u visini 655 eura, no potonja nije valjana jer postoji dugovanje te tvrtke s osnove korištenja nekretnine u državnom vlasništvu.

Podsjetimo, tvrtka Državne nekretnine objavila je natječaj za zakup poslovnih prostora u državnom vlasništvu u osam gradova, među kojima i za jedan u Varaždinu, u prizemlju ulične zgrade na adresi Trg kralja Tomislava 7. Površina tog poslovnog prostora je 29,8 četvornih metara, a početna mjesečna neto zakupnina je 151,88 eura.

Državne nekretnine u sklopu tog natječaja ponudile su ukupno 28 poslovnih prostora u zakup, i to u Zagrebu, Karlovcu, Matuljima, Opatiji, Osijeku, Rijeci, Splitu i Varaždinu. Rok za podnošenje ponuda bio je 14. rujna a natječaj je pristigla 61 ponuda. Prema preliminarnim rezultatima s javnog otvaranja zaprimljenih ponuda najviše ponuda je pristiglo za garažu u Ujevićevoj ulici u glavnome gradu Hrvatske, njih 11. Drugi najzanimljiviji prostor je prema broju pristiglih ponuda također garaža koja je smještana u Antona Dolenca u Zagrebu kao i poslovni prostor u Opatiji veličine 13 m2.

Ugovor o zakupu sklopit će se s ponuditeljem koji uz ispunjenje uvjeta natječaja ponudi najviši iznos zakupnine. Ugovor o zakupu sklapa se na 10 godina, a među ostalim se napominje i da zakupnik ne smije dati poslovni prostor u podzakup.

Komentari