Član uprave Požgaj grupe Lučev: Inovacije i razvoj uglavnom su plod genijalnosti poduzetnika

Objavljeno: 02.07.2015. 09:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Član Uprave Požgaj grupe Goran Lučev 3. srpnja gostovat će na 2. Konferenciji o izvozu poslovnog tjednika Lider koji je u svojem Klubu izvoznika, među kojima je i Požgaj grupa, okupio izvoznike koji su u 2014. godini ostvarili izvoz u vrijednosti 12,5 milijarda eura.

- U području malog i srednjeg poduzetništva nema sustavnog ulaganja u razvoj i inovacije, pa ako se dogode uglavnom su plod genijalnosti poduzetnika – istaknuo je Lučev uoči konferencije, koja će se simbolički održati na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

Naime, namjera je, kako poručju organizatori, da Konforencija o izvozu napravi korak dalje te ukaže na neiskorištene potencijale koje Hrvatska ima u izvoznom smislu. U prvom redu riječ je o potrebi snaženja suradnje znanosti i gospodarstva.

Ujedno je riječ o najvažnijoj godišnjoj aktivnosti Liderova Kluba izvoznika, projekta koji je prije četiri godine pokrenut s ciljem senzibiliziranja javnosti, osobito donositelja političkih i ekonomskih odluka, o potrebi snažnog poticanja izvoza kao preduvjeta rasta gospodarstva i BDP-a.

Osim članova Liderova Kluba izvoznika, na konferenciji koju će otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, sudjelovati će i drugi hrvatski izvoznici, kao i predstavnici Vlade, ministarstava, financijskih institucija, predstavnici parlamentarnih stranaka te zastupnici u Europarlamentu.

- Prvi okrugli stol bavit će se pitanjem „Kako umjesto pameti u glavama izvoziti pamet u inovativnim proizvodima“. Ukazat ćemo na mogućnosti koje se nude uključivanjem u Obzor 2020, najveći okvirni program Europske unije za istraživanja i inovacije, koji ima proračun od gotovo 80 milijarda eura – kažu organizatori konferencije koja se odvija pod motom "Pametni znaju čemu služi izvoz".

Komentari