Davor Patafta više nije član Nadzornog odbora ACI-ja

Objavljeno: 23.06.2012. 08:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Varaždinski poduzetnik Davor Patafta, koji je poslije državnih agencija i fondova drugi po veličini suvlasnik ACI-ja, na Skupštini u srijedu navečer nije dobio povjerenje dioničara za novi mandat na dužnosti člana Nadzornog odbora nacionalnog nautičkog sustava, piše Slobodna Dalmacija.

Patafta se, podsjetimo, usprotivio Vladinu prijedlogu da ga se smijeni s „nadzorničkog“ mjesta zajedno s troje članova imenovanih od strane bivše HDZ-ove Vlade, te je na temelju svojih sedam posto dionica uputio zahtjev Skupštini da ga se zadrži u NO-u.

>>ACI-jev dioničar predlaže da se ne opoziva Davor Patafta

Međutim, predstavnici AUDIO-a, koji su zastupali interese države, očekivano su nadglasali manjinske dioničare na čelu s Pataftom, široj javnosti poznatim po sukobljavanju s Radimirom Čačićem, potpredsjednikom Vlade i bivšim varaždinskim županom, oko zbrinjavanja otpada iz toga grada.

U Nadzorni odbor ACI-ja potom su izabrani Vladini kandidati, pa je nova čelnica tog tijela postala Doris Peručić, docentica na dubrovačkom Sveučilištu, njezin zamjenik je Tedi Chiavalon, glavni tajnik IDS-a, a članovi su Tamara Martinčić, riječka SDP-ovka koja radi u Primorsko-goranskoj županiji, te Splićanin Mladen Mijač.

Komentari