Dio zaposlenika Hotela Trakošćan još čeka plaću za prosinac

Objavljeno: 01.03.2012. 06:45

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: GODAR

Iako je Hotel Trakošćan, investicija varaždinske kompanije Coning vrijedna više od 90 milijuna kuna, počeo s radom tek prije dva i pol mjeseca, 20-ak od ukupno 45 zaposlenika još nisu dobili svoju prvu plaću. Iz Uprave hotela poručuju da će taj problem uskoro biti otklonjen te da će plaće biti isplaćene najkasnije za sedam dana.

Direktor Hotela Trakošćan Elvis Pavleković priznao nam je da dijelu zaposlenika još uvijek nije isplaćena plaća za prosinac ali je naglasio da su im isplaćeni svi troškovi prijevoza i dnevnica te da će plaća stići za najkasnije sedam dana.

- Budimo realni, da se ovaj hotel ne povezuje sa Radimirom Čačićem, a uvjeravam vas da on nema nikakve veze s ovim hotelom, ova stvar sa kašnjenjem plaća uopće ne bi bila vijest. Istina je, dijelu zaposlenika plaće kasne, ali to je na neki način i normalno za velike grupacije kao što je Coning - ističe Pavleković.

- Uvjeravam vas, nema razloga za brigu. Ako se ne brinem ja, a dosad sam radio za slovensku kompaniju u kojoj plaće stižu „na sekundu“, onda se ne bi trebao brinuti nitko. Ovaj hotel ima budućnost. A i naši zaposlenici su zadovoljni unatoč ovom prolaznom problemu sa financijama - poručio je Pavleković.

I zaposlenici Hotela Trakošćan dijele njegov optimizam. Razgovarali smo s nekoliko zaposlenika hotela i ni jedan od njih nije bio zabrinut zbog činjenice da plaće kasne.

- U ovaj hotel uloženo je previše novaca da bi sad sve propalo. Plaće kasne, ali uvjereni smo da će mo ih uskoro dobiti i da će uskoro plaće početi stizati redovito. Spremni smo se malo strpjeti - rekli su nam zaposlenici s kojima smo razgovarali.

Inače, Hotel Coning počeo je s radom 15. prosinca prošle godine nakon obnove koja je trajala čak tri i pol godine. Kompanija Coning u hotel je uložila više od 90 milijuna kuna, od čega se 70 milijuna odnosi na kredit u jednoj poslovnoj banci, a ostatak su sredstva kompanije.

Hotel ima 126 soba i 2 apartmana te tri kongresne dvorane sa ukupno 300 sjedećih mjesta. Od sredine prosinca do danas hotel je ostvario više od tisuću noćenja .

Zaposleno je ukupno 45 djelatnika, većinom s područja Ivanca, Bednje i Trakošćana, koji primaju prosječnu plaću od 4 300 kuna. Direktor hotela Elvis Pavleković otkrio nam je i zanimljiv podatak da se na javni natječaj za 23 zaposlenika sredinom prošle godine javilo čak 780 ljudi.

Hotel Trakošćan je inače u vlasništvu tvrtke Congama koja je u vlasništvu varaždinske kompanije Coning i posjeduje nekoliko hotela na području cijele Hrvatske.

Kompaniju Coning osnovao je 80-ih godina aktualni potpredsjednik Vlade Radimir Čačić no prije desetak godina službeno je prekinuo sve veze s kompanijom.

Komentari