Do inteligentne energije vodi natječaj težak 67 milijuna eura

Objavljeno: 27.12.2011. 14:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: ilustracija

Europska komisija otvorila je natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima vrijedan 67 milijuna eura u okviru programa Inteligentna energija u Europi (IEE 2012), a prijaviti se mogu javne ustanove, jedinice regionalne i lokalne uprave te privatne tvrtke iz Hrvatske.

Inteligentna energija u Europi je program ustanovljen radi razvoja netehnoloških akcija na području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Osnovni mu je cilj podržati održivi rast u energetici, osiguravanje stalne opskrbe energijom, postizanje konkurentnosti energetskog sektora EU i bolju zaštitu okoliša.

Ovaj program čini jednu od komponenti Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (Competitiveness and Innovation Framework Programme - CIP), a provodi ga Izvršna agencija za konkurentnost i inovacije (Executive Agency for Competitiveness and Innovation - EACI), uz suradnju i nadzor Opće uprave za promet i energetiku (DG TREN).

Ukupan proračun ovog natječaja iznosi oko 67 milijuna eura. Iz proračuna programa će se moći sufinancirati maksimalno 75% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Prijaviti se mogu javne ustanove, jedinice regionalne i lokalne uprave te privatne tvrtke.

Opširnije informacije i prijevod natječaja možete pronaći na internetskim stranicama Saveza za energetiku Zagreba.

Izvor: Poslovni.hr

Komentari