Dok je Čačića u INI, pravila "igre" određuje Vlada

Objavljeno: 01.04.2012. 11:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

''Nismo zakazali nigdje, ali siguran sam da uvijek može bolje'', komentirao je Radimir Čačić prvih 100 dana Vlade u intervjuu za Radio 101,  piše Poslovni.hr

"Hrvatska još uvijek ima u Rusiji jedno potencijalno tržište", rekao je među ostalim Čačić koji se nedavno vratio iz dvodnevnog posjeta Rusiji.

Među ostalim, Čačić je rekao kako je nezaposlenost ogroman problem i da smo se doveli u poziciju da 50 posto stanovništva nominalno radi, a zapravo radi samo 40 posto, dok je prosjek u Europi 70 posto.

Također se osvrnuo na situaciju u Jadrankamenu.

- Svejedno mi je tko je kriv u Jadrankamenu, ta priča mora ozdraviti. Oni neće umrijeti, jer imaju resurse - smatra Čačić.

Govoreći o Ini, rekao je kako Vlada može poslati naftne stručnjake u Inu no tamo je ''groteskna'' situacija u kojoj se jedan vlasnik koji ima 49 posto prema drugom koji ima 44,75 posto postavlja kao da ima 95 posto upravljačkih prava.

- Naftni ekspert ne može ništa jer ga oni preglasavaju. No, ako tamo sjede potpredsjednik Vlade i ministar financija, onda je to drugačija situacija. Kad ja tamo nešto kažem, to je poruka: mi smo država i mi određujemo pravila igre - izjavio je Čačić u intervjuu.

Izvor: Poslovni.hr

 

Komentari