Đuro Horvat iz Tehnixa vitez inovatorstva u Bruxellesu

Piše: eVz/UIH

Objavljeno: 30.11.2011. 12:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: inovatorstvo.com

Na Innova-Eureki 2011 u Bruxellesu nastupio je i Đuro Horvat iz Tehnix-a, koji je za svoje dvije inovacije iz područja reciklaže biootpada (MBO) dobio srebrne medalje te je proglašen vitezom inovatorstva.

Na inicijativu nekolicine inovatora članova i članica UIH-e ove godine selekcija Udruge inovatora Hrvatske sudjelovala je na poznatom sajmu inovacija INNOVA – EUREKA 2011 u Bruxsellesu od 17. do 19. studenoga, piše inovatorstvo.com

Udruga inovatora Hrvatske bila je zastupljena sa 4 inovacije: „Znanstvenim vozilom upravljanog internetom“ učenika Lovre Dujnića i mentora Mladena Marušića iz STŠ Fausta Vrančića iz Zagreba, te „KrijesnicomVinka Rogine.

Kompanija TEHNIX iz Donjeg Kraljevca izložila je Biorotor i tehnologiju mehanička-biološka-termička tvornica za obradu komunalnog otpada, autora Đure Horvata.

Potonji je za svoje dvije inovacije iz područja reciklaže biootpada, dobio srebrne medalje te je proglašen vitezom inovatorstva.

Inače, na sajmu su sudjelovali inovatori i nacionalne inovatorske selekcije iz 20 zemalja sa više od 300 inovacija.

Hrvatsko izaslanstvo predvođeno Đurom Horvatom članom Izvršnog odbora UIH i predsjednikom kompanije Tehnix, te Markom Abramovićem, članom skupštine Udruge inovatora Hrvatske, pored sajma posjetilo je Hrvatsko veleposlanstvo u Bruxsellesu.

Hrvatski veleposlanik Boris Grgić i direktorica predstavništva HGK u Bruxsellesu  Dragica Martinović obećali su potporu kompaniji iz Međimurja u proboju na tržišta zemalja Beneluxa.

Naime, spomenuta tvrtka svojom modernom tehnologijom već pripada krugu najboljih europskih proizvođača u EKO industriji.

Komentari