Nova afera u Validusu: Utajeno gotovo 15 milijuna kuna?

Objavljeno: 27.07.2011. 13:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Policija će kazneno prijaviti varaždinski dvojac koji je utajio 14,7 milijuna kuna. Neslužbeno doznajemo da se radi o Milanu Horvatu, suvlasniku FIMA Grupe, kojem se trenutno sudi i u aferi Spice.

Policija je danas objavila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad dvije osobe, koje se sumnjiči da su kao odgovorne osobe jednog trgovačkog poduzeća iz Varaždina oštetili Državni proračun za 14,7 milijuna kuna.

Policija navodi da je navedeni dvojac u razdoblju od 2006. do 2010. propustio, na više različitih načina, u korist Državnog proračuna i drugih fondova izvršiti uplatu u iznosu od oko 14.757.500 kuna, što je evidentirano i poreznim nadzorom Porezne uprave Varaždin.

Istraga je provedena na temelju zahtjeva Državnog odvjetništva, a neslužbeno doznajemo da je riječ o Milanu Horvatu, suvlasniku varaždinske Fima grupe, te o tvrtki Validus.

O poreznim problemima u Validusu za medije je još prošle godine pričao Vladimir Šelebaj-Sellier, kada je potvrdio da je prijašnja uprava napravila dug prema Poreznoj upravi u visini od oko 40 milijuna kuna.

>> Varaždinski fond Validus pred stečajem?

Horvatu se trenutno sudi i za sudjelovanje u aferi Spice, gdje je osumnjičen da je sudjelovao u pokušaju preuzimanja Podravke, pri čemu je koprivnička tvrtka oštećena za gotovo 400 milijuna kuna.

Protiv osumnjičenih policija će podnijeti kaznenu prijavu  za zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju, a prijava će biti podnesena i protiv tvrtke Validus.

Komentari