Grad Novi Marof subvencionira kamatu na poduzetničke kredite

Objavljeno: 20.05.2015. 16:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Novi Marof

Gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao je ugovor o provedbi projekta "Kreditom do uspjeha 2014." kojim se subvencionira kamata za kredite za projekte iz proizvodne i uslužne djelatnosti.

Prednost pri dodjeli subvencija imaju projekti Korisnika kredita proizvodne djelatnosti, projekti od značaja za gospodarski razvoj Županije i JLS-a te projekti kojima se otvaraju nova radna mjesta.

U provedbi tog programa Ministarstvo poduzetništva i obrta sudjeluje u subvenciji s 2 % za proizvodne i 1 % za uslužne djelatnosti, Županija subvencionira 1 % za proizvodne i 1% za uslužne i Grad Novi Marof također 1 % za proizvodne i 1% za uslužne djelatnosti.

Nominalna kamatna stopa iznosi najviše 7%, a razliku do visine ukupne stope podmiruje Korisnik. Za poduzetnike s područja Grada Novog Marofa ta razlika iznosi samo 3 %.

- Ovdje je riječ o kreditnom programu koji je nedavno prihvatila Vlada, a s kojim želimo našim poduzetnicima i obrtnicima s područja Grada omogućiti lakše financiranje poslovanja i poboljšanje njihove likvidnosti. Uvijek ću nastojati jačati poduzetničku klimu u Novom Marofu i smatram da je to u ovim teškim vremenima od izuzetne važnosti za poduzetnike - izjavio je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Siniša Jenkač.

Zainteresirani mogu više o ovome pročitati na stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=959

Komentari