U četvrtak besplatni Okrugli stol za gospodarstvenike o osiguranjima

Objavljeno: 17.10.2012. 14:25

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Svijet osiguranja i Hrvatska gospodarska komora, Centar za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj, uz potporu Ministarstva financija i Ministarstva poduzetništva i obrta organiziraju niz okruglih stolova pod nazivom: Imovinska osiguranja u poduzetništvu i obrtima – (trošak ili) ulaganje u sigurniju budućnost, a Okrugli stol će se sutra održati u Varaždinu u prostorima HGK Varaždin u Preradovićevoj 17.

Od 11 do 13 sati će stručnjaci Svijeta osiguranja, Hrvatske gospodarske komore i menadžeri iz vodećih domaćih osiguravajućih društava odgovarat na sva pitanja i nedoumice o osiguranju i rizicima kojima je izloženo poslovanje tvrtke ili obrta.

Kako navode organizatori, na organizaciju ovog okruglog stola odlučili su se zato jer se među malim i srednjim poduzetnicima i obrtima riječ osiguranje u poslovnim se planovima (pre)često preskace, očcemu rječito govori podatak da više od 90 posto obrtnika, malih i
srednjih poduzetnika u Hrvatskoj ili uopce nema osigurateljno pokriće ili, ako ga već ima, ono pokriva samo manji dio rizika kojima je izloženo njihovo poslovanje.

- Nije dovoljno imati samo dobar proizvod, dobre zaposlenike, modernu opremu i tržište za ono što smo proizveli. Važno je znati i kojim smo rizicima izloženi (požar, poplava, oluja, lom stroja, udar groma), u svakom pojedinom segmentu poslovanja i kako se zaštititi od tih rizika. - ističu u svojem pozivu na Okrugli stol.

Osiguranje se tretira kao trošak koji treba smanjiti na što je moguće manju mjeru. No, osiguranje to nije. Ono bi trebalo biti nezaobilazan dio svake investicije ako se žele zadržati profitabilnost i stabilnost poslovanja.

 

Komentari