SPIRIT: Individualno savjetovanje malih i srednjih poduzetnika, obrta i potencijalnih poduzetnika

Objavljeno: 23.02.2015. 15:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Agencija za razvoj Varaždinske županije - AZRA d.o.o. poziva na prijavu za individualno savjetovanje malih i srednjih poduzetnika, obrta i potencijalnih poduzetnika. Individualno savjetovanje se organizira u okviru provedbe projekta "SPIRIT - Škole i Potporne Institucije za Razvoj malih i srednjih poduzeća i obrta, Inovacija i Transfera znanja".

AZRA je vodeći partner na projektu SPIRIT, a provodi ga s hrvatskim partnerom Srednjom strukovnom školom Varaždin te slovenskim partnerima Razvojnom agencijom Sotla, Šolskim centrom Celje i Območnom obrtno-podjetniškom zbornicom Celje. Naime, projekt SPIRIT je odobren u sklopu Operativnog programa Slovenija-Hrvatska 2007.-2013. Ukupna mu je vrijednost 249.036,72 eura, od čega EU financira 85%. Predviđeno trajanje projekta je od 18. prosinca 2013. do 17. lipnja 2015. godine.

Ovaj poziv za individualno savjetovanje dio je provedbe aktivnosti Individualnog rada s potencijalnim poduzetnicima i postojećim malim i srednjim poduzetnicima u prekograničnom području Hrvatske i Slovenije. Organizirat će se individualni sastanci podrške za odabrane male i srednje poduzetnike, obrtnike te potencijalne poduzetnike.

Potaknuti uspješno pokretanje posla, poboljšati kapacitete već postojećih malih i srednjih poduzeća/obrtnika kroz pružanje informacija, savjeta i primjera dobre prakse, pristup informacijama o dostupnim mogućnostima financiranja, savjetovanje o poslovnim mogućnostima te savjetovanje o mogućnostima razvoja ideje ciljevi su provođenja ove aktivnosti u sklopu projekta SPIRIT, ističu iz Agencije za razvoj Varaždinske županije.

Na poziv se mogu javiti mali i srednji poduzetnici, obrtnici i potencijalni poduzetnici, a to mogu učiniti do 2. ožujka 2015. godine. Potrebno je ispuniti prijavni obrazac (A ili B) koji se može pronaći na internetskim stranicama AZRA-e (http://www.azra.hr/) i na stranici projekta SPIRIT (http://project-spirit.eu/)  te ga dostaviti u tiskanom obliku na adresu AZRA d.o.o., Kratka 1, 42000 Varaždin najkasnije do 2. ožujka 2015. godine. Prijavni obrazac A ispunjavaju mali i srednji poduzetnici ili obrtnici koji imaju već pokrenuto poslovanje, a Prijavni obrazac B ispunjavaju zainteresirane fizičke osobe (potencijalni poduzetnici) koje planiraju pokrenuti vlastitu djelatnost.

Sve prijave koje budu zaprimljene do 2. ožujka 2015. godine ući će u sustav bodovanja, a mogućnost individualnog savjetovanja imat će prvih pet najbolje rangiranih poduzetnika između svih prijavitelja putem Prijavnog obrasca A te prvih pet najbolje rangiranih potencijalnih poduzetnika između svih prijavitelja putem obrasca B. Odabrani poduzetnici i odabrani potencijalni poduzetnici bit će obavješteni o pozitivnom ishodu prijave te će ostvariti mogućnost individualnog savjetovanja u okviru provedbe projekta "SPIRIT – Škole i Potporne Institucije za Razvoj malih i srednjih poduzeća i obrta, Inovacija i Transfera znanja".

Komentari