Korisnici socijalne pomoći u gradu Lepoglavi radit će za opće dobro

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 01.06.2014. 13:58

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi je potpisan sporazum između Grada i Centra za socijalnu skrb kojim se nastavlja provedba programa u okviru kojeg će korisnici socijalne pomoći s područja grada Lepoglave raditi za opće dobro.

Grad Lepoglava napravio je novi korak u realizaciji programa kojim želi poboljšati socijalnu skrb, ali i regulirati radnu obvezu za one građane koji primaju zakonom zajamčenu minimalnu naknadu.

S tom nakanom zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač potpisao je, ispred Grada Lepoglave, s ravnateljicom Centra za socijalnu skrb Ivanec, Jasenkom Friščić, sporazum o suradnji.

- S obzirom na činjenicu kako Zakon o socijalnoj skrbi omogućava rad za opće dobro, Grad i Centar će zajedno i koordinirano ponuditi mogućnost rada za opće dobro bez naknade za radno sposobne, djelomično radno sposobne samce i članove kućanstva koji koriste pravo na zajamčenu minimalnu naknadu, odnosno pripadajući udio u zajamčenoj minimalnoj naknadi, a sukladno odredbama Zakona o socijalnoj skrbi – pojasnio je Kovač.

To znači da će radno sposobni korisnici socijalne pomoći imati prilike radom za opće dobro vratiti "dug" lokalnoj zajednici koja se brine osigurati im sredstva za život.

- U aktivnosti radova za opće dobro uključit ćemo primarno one građane koji su u naponu snage, radno sposobni i spremni za rad. Za njih ćemo osigurati obuku zaštite na radu, osigurati ih od eventualnih nezgoda i opremiti potrebnim alatom za rad. Za neke to naravno, znači da neće više moći kod kuće sjediti bez posla i čekati „peneze“. Važno je istaknuti kako će kroz obuku za rad povećati i svoje kompetencije, pa će biti konkurentniji prilikom traženja posla – istaknuo je Kovač.

 

Komentari