Mariborski gradonačelnik Firštavec u Varaždinu najavio zajedničke projekte vrijedne 700.000 eura

Objavljeno: 26.08.2015. 21:18

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:17

Foto: Josip Novak

Iako regionalno središte Štajerske ima svoj festival pod nazivom Lent, mariborski gradonačelnik  dr. Andrej Fištravec je nakon današnjeg razgledavanja Špancirfesta izjavio kako mu se varaždinski fesival uličnih šetača sviđa jer je prepun novih kreativnih ideja...

Nakon obilaska Špancirfesta,  gradonačelnik Goran Habuš sa suradnicima primio je mariborsko izaslanstvo u Gradskoj vijećnici u kojoj su razgovarali o mogućim oblicima buduće suradnje.

- Maribor je pružio podršku Varaždinu tijekom kandidature za EPK i naš odjel za EU projekte bit će involviran u zajedničke projekte. Predložit ću nekoliko projekata vrijednih od 400 do 700 tisuća eura koje možemo zajednički ostvariti – najavio je Fištravec.

Dodao je da Maribor ima vrhunski organizirano visoko školstvo, te da od 1. rujna 2016. u tom gradu počinje s radom New York University.

- Imamo stranog partnera iz Kuvajta s kojim surađujemo na projektu i tu se može pronaći zajednički interes zahvaljujući mobilnosti koja postoji između istočne Slovenije i sjeverozapadne Hrvatske – naglasio je Fištravec.

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš na kraju susreta izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom dvaju gradova koji već niz godina izmjenjuju iskustva koja pridonose njihovom napretku.

- Znamo da Maribor razmišlja o implementaciji nekih zamisli koje mi uspješno provodimo na Špancirfestu u organizaciji Lenta i rado ćemo im u tome pomoći – zaključio je Habuš.

Komentari