Srednja škola Novi Marof inicijator Sajma poduzetništva

Objavljeno: 06.10.2015. 13:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Sajam „Poduzetništvo – moj izbor“ održavat će se 16. i 17. listopada u Novom Marofu ispred Kulturnog centra Ivan Rabuzin.

Danas, 6. listopada održana je konferencija za novinare u Srednjoj školi Novi Marof u kojoj je predstavljen sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja „Poduzetništvo – moj izbor“ kojeg provodi Srednja škola Novi Marof. Konferenciji su bili nazočni Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije, Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Novog Marofa i Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof.

Projekt "Poduzetništvo-moj izbor", vrijedan 146.797,85 kuna, odobren je Srednjoj školi Novi Marof u sklopu natječaja Ministarstva rada i mirovinskog sustava, sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se od 20. srpnja 2015. godine do 20. travnja 2016. godine. U sklopu projekta organizira se Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja, natjecanje učenika u brendiranju i izradi suvenira regije iz ekološki prihvatljivih materijala, a ujedno se promovira zanimanje Pomoćni stolar.

- Projektom želimo potaknuti poduzetničku kulturu u zajednici i razviti pozitivan odnos prema cjeloživotnom učenju u području poduzetništva. Kroz aktivnosti na projektu želimo mladima poručiti da je poduzetništvo dobar životni izbor. Pozivam građane da posjete dvodnevni Sajam poduzetništva i poduzetničkog obrazovanja koji počinje u petak 16. listopada u 12 sati ispred Centra za kulturu Ivan Rabuzin. To je prvi takav sajam u Novom Marofu i na njemu će sudjelovati 32 izlagača - poduzetnika i obrazovnih ustanova - rekla je Jasminka Behin, ravnateljica Srednje škole Novi Marof.

Alen Kišić, zamjenika župan Varaždinske županije, tom prilikom je rekao - Dosta je prostora u obrazovnom sustavu za povezivanje poduzetništva i obrazovanja. Ovaj projekt će u tome itekako pomoći. Nadam se da će sajam postati lijepa tradicija u Novom Marofu.

- Sajam je sjajna prilika da se poduzetnici istaknu, da mi iz javnih poslova čujemo njihove probleme i izađemo im u susret…Novi Marof bi trebao bazirati gospodarstvo upravo na snazi malih poduzetnika koji se u kratkom vremenu mogu prilagoditi promjenama - naglasio je Siniša Jenkač, gradonačelnik Grada Novog Marofa.

Srednjoškolske učeničke zadruge uskoro će putem oglasa u medijima biti pozvane da se prijave na natjecanje u izradi suvenira regije.

Komentari