Novomarofski kraj posjetili predstavnici Instituta za turizam

Objavljeno: 03.11.2014. 20:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: TZ Novi Marof

Institut za turizam iz Zagreba posjetio je u četvrtak, 30. listopada, Novi Marof i okolicu.

Zbog pripreme za izradu Strategije razvoja turizma Varaždinske županije, njihovi su predstavnici, s direktoricom TZ Varaždinske županije Elizabetom Dolenec posjetili područje Turističke zajednice Novog Marofa. Obzirom na velik broj lokaliteta koji spadaju pod Novi Marof, odlučili su posjetiti Etno park Gradišće u Mađarevu. Članovi Etno udruge Greben, koji održavaju navedeni lokalitet, pripremili su za delegaciju iz Instituta peru - autohtono jelo ovog kraja. Uz fotografiranje i dokumentiranje svega viđenog, dobiveno je mnoštvo savjeta i smjernica u kojem smjeru se ovaj lokalitet može razvijati te je tako potvrđena potreba turističkog tržišta za ovakvom ponudom.

Posjet se nastavio u parku i perivoj dvorca Erdody u Novom Marofu, promatrajući mogućnosti razvoja turističkog proizvoda u samom centru Novog Marofa bilo kroz sferu zdravstvenog turizma u budućnosti ili kroz edukativno-povijesnu priču.

Sa svim ostalim lokalitetima predstavnici Instituta su upoznati te se iz TZ Novi Marof nadaju da će ih gosti iz Instituta  u svojem terenskom radu posjetiti još koji put.

Komentari