Osnovana udruga „Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa“

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 23.04.2013. 10:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U organizaciji Zadarske županije 18. travnja održana je 10. sjednici Koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja.

Na toj sjednici je održana i je Osnivačka skupština udruge "Platforma hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa".

Udruga je osnovana u potpunosti samoinicijativno radi lakšeg organiziranja, umrežavanja i koordinacije aktivnosti  u cilju utjecaja na smanjenje rizika od nastanka katastrofa i izgradnje funkcionalnog sustava zaštite i spašavanja u RH, povećane mogućnosti izgradnje vlastitih kapaciteta za odgovor na katastrofe te prikladnijeg modela za apliciranje na EU, UN i ostale fondove.

Za predsjednika udruge izabran je predstavnik Varaždinske županije mr.sc. Tomislav Jarmić, a tajnica udruge je predstavnica Grada Varaždina Mirna Kezele.

Platforma će se usmjeriti na nekoliko ključnih aktivnosti, a između ostalog, na pružanje  pomoći i podrške županijama i gradovima u pripremi projektnih prijedloga s fokusom na prevenciju i smanjivanje rizika od katastrofa na njihovom području, kako bi se ti projekti lakše prepoznali te od UN i EU fondova i financijski podržali.

Članstvo u Udruzi je dobrovoljno, a određena je članarina za 2013. godinu koja iznosi 2 000 kuna, jednako za sve članice. Očekuje se da će želju za članstvom u udruzi iskazati i određeni pravni i javni subjekti, te nevladine organizacije koje u svojim aktivnostima imaju naglašene djelatnosti vezane uz bilo koji vid smanjenja rizika od nastanka katastrofa ili odgovor na već nastalu ovakvu neželjenu situaciju, stoga su članovi poručili kako su vrata Udruge svima otvorena te kako su svi koji žele doprinijeti sigurnosti građana i njihove imovine, kao i sigurnosti gostiju - dobrodošli.

Komentari