Poslovni uzlet u Varaždinu: Prijave poduzetnika i obrtnika na radionice još traju

galerija-images/poslovni uzlet varazdin najavna konferencija

Objavljeno: 06.03.2015. 14:35

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: V. Mihalić

Edukacija, podizanje razine znanja i kompetencije srednjih i malih poduzetnika, obrtnika i vlasnika obiteljskih gospodarstava samo su neki od osnovnih ciljeva Poslovnog uzleta, projekta Poslovnog dnevnika što je danas najavljen na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.

Poslovni uzlet je godišnji strateški projekt Poslovnog dnevnika, a u Varaždinu će se po prvi puta održavati 13. ožujka u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi.

Radionice su besplatne, zasad je prijavljeno dvjestotinjak sudionika, a prijave još uvijek traju.

- Osnovni cilj radionice je edukacija, podizanje razine znanja i kompetencije poduzetničkih vještina hrvatskih poduzetnika. Kreiramo edukativne radionice za poduzetnike dijelom u suradnji s partnerima i domaćinima, dijelom su predavači vanjski stručnjaci. Ono što najviše zanima poduzetnike, a to smo saznali putem anketnih upitnika, jest kako što efikasnije, brže i bezbolnije doći do izvora financiranja, dakle do što jeftinijeg novca za pokretanje projekata ili realizaciju i financiranje projekata - rekao je na konferenciji Mislav Šimatović, glavni urednik Poslovnog dnevnika.

U Varaždin će doći i stručnjaci iz Hrvatske banke za obnovu i razvitak koji će održati predavanje o mikrokreditiranju, zatim stručnjaci iz Privredne banke Zagreb koji će sudionike radionice informirati o tome kako aplicirati za kreditna i novčana sredstva.

- Imat ćemo i predavanje stručnjaka iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost o tome kako sufinancirati projekte iz programa energetske učinkovitosti. Dosad se prijavilo oko 200 poduzetnika i obrtnika, a očekuje se još prijava koje se mogu izvršiti preko portala www.poslovni.hr, a sva predavanja su besplatna - istaknuo je Šimatović.

Projekt Poslovni uzlet prošao je kroz šest gradova, a u radionicama je sudjelovalo oko sedam tisuća poduzetnika i obrtnika. Osim edukacije, projektom se želi stvarati i pozitivna poduzetnička klima, a sudionike radionice navesti da razmišljaju na inovativan način kako bi podigli svoju konkurentnost na tržištu.

Na najavnoj konferenciji za novinare, župan Predrag Štromar i gradonačelnik Goran Habuš istaknuli su kako je Poslovni uzlet još jedna prilika za naše poduzetnike i obrtnike, njihovu edukaciju i razvoj pozitivne poduzetničke klime.

- Ovo je još jedna prilika da naši poduzetnici i obrtnici saznaju kako što brže do financijskih sredstava da bi podigli svoju kvalitetu i konkurentnost na tržištu. Drago mi je da se Poslovni uzlet održava i u Varaždinu. Moram spomenuti i da će uskoro gradski vijećnici odlučivati o raskidu ugovora s Biotehnološkim parkom. Ako ga prihvate, 780 tisuća metara kvadratnih zemljišta vraća se na raspolaganje Gradu i to je jedan prostor koji će Varaždin ponuditi kao novu poduzetničku zonu i time investitorima ponuditi prostor za njihova ulaganja- naglasio je gradonačelnik Habuš.

S njim se složio i župan Štromar istaknuvši kako je ovo vrlo kvalitetan projekt koji će pomoći poduzetnicima, obrtnicima i vlasnicima obiteljskih gospodarstava.

- U našoj su županiji obrtnici, poduzetnici i gospodarstvenici jako žilavi i ovo je način da se još dodatno educiraju, imaju pomoć stručnjaka koji će ih znati savjetovati. I mi i naši poduzetnici želimo da budu što bolji i što uspješniji kako bi bilo što više zaposlenja, ali i veće plaće - rekao je župan Štromar.

Kako bi što više poduzetnika, obrtnika i vlasnika obiteljskih gospodarstava sudjelovalo u radionicama Poslovnog uzleta, projekt će se osim u Varaždinu, organizirati i u Ivancu i u Ludbregu.

{gallery}poslovni uzlet varazdin najavna konferencija{/gallery}

Komentari