Požgaj Grupa zainteresirana za pokretanje proizvodnje u bivšem Boru

Objavljeno: 26.01.2015. 13:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Foto: Zoran Stanko

Nakon što je propao postupak predstečajne nagodbe, 15. listopada 2014. godine nad novomarofskom tvrtkom s tradicijom dugom više od 50 godina pokrenut je stečajni postupak.

U međuvremenu, nakon što više nitko nije vjerovao da je pokretanje bilo kakve proizvodnje u Boru moguće, Požgaj Grupa iz Velikog Bukovca dala je pismo namjere i ponudu za zakup, što nam je potvrdio i stečajni upravitelj "Bora" Želimir Uršulin.

- Ja sam spomenuto iznio na skupštini vjerovnika održanoj 21. siječnja, koja je to prihvatila i odredila da daljnje uvjete odredi odbor vjerovnika. Sve radimo da taj zakup uspije i da zakup krene od 1. veljače ove godine.

Uršulin, međutim, napominje da su pregovori i postupak usuglašavanje svih uvjeta za zakup još uvijek u tijeku te da moraju proći formalnu proceduru, pa je još uvijek, unatoč velikom interesu lokalne javnosti, preuranjeno govoriti o bilo čemu.

U Požgaj Grupi za sada iz sličnih razloga ne žele davati izjave. Riječ je, pak, o međunarodnoj kompaniji sa sjedištem u Velikom Bukovcu, koja se bavi proizvodnjom višeslojnih parketa, seljačkog poda i masivnih ploča za industriju namještaja. U svom sastavu imaju nekoliko poduzeća, a kako doznajemo, u objektima bivše tvrtke "Bor" trebali bi nastaviti s proizvodnjom istog asortimana proizvoda.

O broju ljudi koji bi mogao biti zaposlen za sada nitko ne želi spekulirati, no vijest da postoji zainteresirana tvrtka koja bi mogla ponovno pokrenuti proizvodnju svakako je ovih dana naišla na pozitivan odjek u novomarofskom kraju.

Komentari