Pozitivne brojke u turizmu: Varaždin posjetilo 11,62 posto više gostiju

Objavljeno: 12.12.2014. 14:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: TZ Grada Varaždina

Od siječnja do početka prosinca ove godine Varaždin je posjetilo 11,62% više gostiju nego u istom razdoblju 2013. godine, koji su ostvarili 13,51% više noćenja.

Uz domaće goste Varaždin najviše posjećuju gosti iz Njemačke, Italije i Austrije.

- Taj je značajan pomak, između ostalog, rezultat dugogodišnjeg rada Turističke zajednice grada Varaždina kroz intenzivnu promociju, kreiranja kvalitetnih kulturnoturističkih sadržaja te obradu tržišta - ističu iz TZ Grada Varaždina.
 
Rekonstruirana i nadograđena turistička signalizacija

- Turistička je zajednica grada Varaždina tijekom cijele godine aktivna i na poboljšanju boravka gostiju, izradi novih promotivnih materijala te u podršci raznim događanjima - dodaju iz TZ Grada Varaždina. Početkom prosinca nadograđena je i rekonstruirana turistička signalizacija u pješačkoj zoni, za što je utrošeno 14.000 kuna.

Budući da je Varaždin sjecište internacionalnih i regionalnih cikloturističkih ruta, izrađeno je i za postavu pripremljeno odmorište za goste na biciklima. Odmorište se sastoji od informativne ploče s biciklističkim rutama i informacijama o popratnoj ponudi te klupe za odmor i stalka za bicikle, a bit će postavljeno kad to dozvole vremenske prilike. Cijena odmorišta je 20.000 kuna, a sufinancirano je, isto kao i turistička signalizacija, od strane Hrvatske turističke zajednice sa 75% sredstava.

Promotivni materijali povodom europskog prvenstva u rukometu

Tijekom 2014. Turistička je zajednica grada Varaždina godine izdala novi opći prospekt grada, a krajem prosinca izdan je i letak "Smještaj&gastro" koji na jednom mjestu obuhvaća informacije o smještajnim objektima i restoranima. Kako bi se navijačima i službenim osobama koje borave u Varaždinu tijekom Europskog prvenstva u rukometu za žene boravak učinio ugodnijim, izdan je informativni letak na njemačkom, nizozemskom, hrvatskom i engleskom jeziku. Isto tako, u objektima u kojima su smještene reprezentacije i službeno osoblje postavljene su informacijske točke, a u sportskoj dvorani otvoren je i turističko-informacijski centar. U suradnji s ugostiteljima u povijesnoj jezgri organizirane su i fan zone, čime se Varaždin pokazao kao dobar domaćin.

Komentari