Predavanje za svih dvije tisuće OPG-a ivanečkoga kraja

Objavljeno: 08.02.2011. 16:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: -

Svi poljoprivrednici s ivanečkog područja, ali i susjednih jedinica lokalne samouprave, obvezni su u petak, 11. veljače doći na predavanje što će ga u ivanečkoj Gradskoj vijećnici održati dipl. ing. agronomije Davor Brečak iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Teme predavanje bit će o Naturi 2.000, dobroj poljoprivrednoj praksi i višestrukoj sukladnosti, što je zapravo skup novih zakona i propisa koji reguliraju poslovanje obiteljskih poljoprivrednih gazdinstava.

Neki od njih na snagu su stupili još početkom prošle godine, pa su ih se poljoprivrednici već trebali početi pridržavati i primjenjivati ih u praksi, a svima je zajedničko to da će postati obvezatni i aktualni ulaskom naše zemlje u EU. Dodatan problem je i to što su inspekcije već na terenu i kontroliraju primjenu pojedinih propisa, pa je prilagodba obavezna, jer bi u protivnom, OPG-i mogli imati problema.

- Predavanje za sve OPG-e je obavezno, s time da mu mora nazočiti bar jedan član obiteljskog gazdinstva. Sa sobom moraju ponijeti dokaz da su upisani u Upisnik OPG-a ili karticu OPG-a – poručio je Brečak.

Pošto na širem ivanečkom području ima više od 2.000 OPG-a, Brečak je pozvao sve vlasnike i članove OPG-a iz Ivanca, Lepoglave, Klenovnika, Voće i Maruševca da se istovjetnom predavanju odazovu u petak u ivanečkoj Gradskoj vijećnici, s početkom u 18 sati.

Komentari