Predstavnicima "Gospodarskog kluba" predstavljeni potencijali Varaždinske županije

Objavljeno: 17.12.2014. 09:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/Gospodarski klub - Varazdinska zupanija

U utorak, 16. prosinca u Županijskoj je palači upriličen prijem za predstavnike tzv. "Gospodarskog kluba", odnosno predstavnike stranih veleposlanstava u Zagrebu, specijaliziranih za gospodarsko-diplomatske poslove koji su izabrali Varaždinsku županiju kako bi se bolje upoznali s pozitivnom praksom poticanja socio-gospodarskog razvoja županije i njezinih gospodarskih (izvoznih i ulagačkih) potencijala.

Tako je delegaciju iz veleposlanstava SAD-a, Kine, Turske, Slovenije, Češke, Mađarske, Slovačke, Izraela, Egipta, Maroka, Belgije, BIH, Francuske te Nordijske komore primio župan Varaždinske županije Predrag Štromar sa suradnicima, privremenom pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc. Jelenom Zrinski Berger, direktoricom Turističke zajednice Varaždinske županije Elizabetom Dolenec i direktorom Agencije za razvoj Varaždinske županije Nikolom Kučišem.

Župan Štromar je u uvodnom dijelu goste upoznao s osobitostima Županije, njenim gospodarskim i obrazovnim potencijalom, aktualnim projektima te planovima za budućnost.

- Izuzetno mi je drago što ste odabrali našu županiju za posjet i siguran sam da ćete se uvjeriti da je upravo Varaždinska županija pogodna za ulaganja što smo i dokazali kroz protekle godine. Koliko smo zanimljivi domaćim i stranim investitorima govori podatak da smo redovito u samom vrhu konkurentnosti, a ove godine nam je pripala i titula najtransparentnije hrvatske županije – istaknuo je župan Štromar te dodao da se na ovom prostoru isprepliću bogata povijest i perspektivna budućnost.

Nakon župana, pročelnica Zrinski Berger je održala prezentaciju pod nazivom "Jedna od najstarijih i najtransparentnijih hrvatskih županija", a zatim je direktorica Turističke zajednice Elizabeta Dolenec predstavila turističke potencijale Varaždinske županije. Na završetku prijema je direktor AZRA-e Nikola Kučiš prezentirao iskustva Županije u privlačenju sredstava iz EU fondova te upoznao prisutne čime se sve bavi agencija.

Nakon prijema u Županijskoj palači, delegacija je posjetila tvrtke MOD-DIZ obuća, BOXMARK Leather i Energy Plus u Ludbregu, a zatim je obišla kulturno-povijesne znamenitosti grada Varaždina.

{gallery}Gospodarski klub - Varazdinska zupanija{/gallery}

Komentari