Prošlogodišnji gubitak Varteks pokriva kapitalnim rezervama

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 08.09.2012. 11:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:15

Glavna skupština Varteksa odlučila je da se gubitak ostvaren u prošloj godini u iznosu od 60,3 milijuna kuna dijelom pokrije iz kapitalnih rezervi, dok će se ostatak pokriti iz dobiti sljedećih poslovnih godina, priopćeno je iz te tvrtke.

Na skupštini je prihvaćena odluka o pokriću gubitka od 60,3 milijuna kuna ostvarenog za 2011. godinu, koji će se dijelom pokriti iz kapitalnih rezervi u iznosu od 17,7 milijuna kuna, dok će se ostatak gubitka u iznosu od 42,5 milijuna kuna pokriti iz dobiti slijedećih poslovnih godina.

Inače, Varteks je dosljedno provodeći zacrtani Integralni plan poslovnog i financijskog restrukturiranja ostvario pozitivne pomake u poslovanju u 2011. te na troškovnoj strani uspio ublažiti negativne efekte dugotrajne krize.

- Za stabilizaciju poslovanja, a time i za realizaciju svih strateških smjernica koje su definirali za postojeće biznise te razvoj novih, neophodan je preduvjet hitno rješavanje odnosa s državom, a nakon toga i s bankama. Također, nužno je u trenutnim tržišnim okolnostima da država žurno pokrene najavljene mjere za oživljavanje gospodarstva, prije svega domaće industrije te najavljene investicijske cikluse - istaknuo jepredsjednik Uprave Košćec.

U priopćenju sa skupštine navodi se i kako je Varteks d.d. u 2011. smanjio gubitak u odnosu na 2010.

Dioničari Varteksa na skupštini su uz ostalo dali i razrješnicu članovima Uprave i Nadzornog odbora za rad u 2011., a za novog člana Nadzornog odbora izabran je Igor Žonja na razdoblje od četiri godine.

Komentari